ערב טוב. כמנהל בחברה בעלת חשבון בנק פעיל, חתמנו על הסכם עם אזרח ישראל שהעביר לחשבונו בישראל כספים מחשבונו בבנק בארה"ב, האיש עלה בשנים האחרונות לארץ. כספים אלו נועדו לקיום עסקה בינינו. מנהל הבנק שלו מעמיד קשיים הגם שקיבל את כל המסמכים וההסברים ובכללם אישור רו"ח על תשלו מס בארה"ב ואישור מנהל הבנק בחו"ל. בשיחה כיום נאמר לנו בבוטות, "איני בטוח שאני מאשר לכם את העסקה," לטעמי זה כבר חרג מזמן מסבירות, אלא שאיננו רוצים לחולל מהומה שבמהלכה העסקה חו"ח לא תקוים. האם נכון לפנות לבנק ישראל לבקש הנחיה על פיה יומצאו כל המסמכים למפקח על הבנקים להוכיח כשרות העסקה והמקורות הכספיים? יובהר שמדובר בחשבונו שלו שלנו אין נגיעה אליו, והטיעון המרכזי של מנהל הסניף הוא : החברה (שלי) יש לגביה אזהרות , (לחברה היו במהלך השנים חובות ותיקי בימ"ש במאבקים וכיום חברה סולבנטית ובעלת ערך מהותי ואינה חייבת לאף אחד.) לסיכום: איך לדעתכם נכון לנהוג "חכם"?
פניה לבנק ישראל יכולה להיות במקביל, אך סביר להניח שלא תתקבל מהם התשובה שהנך מייחל לה, ובטח לא תוך זמן סביר, שכן שיקול דעת בנק ישראל הוא מוגבל והוא יפנה אותך בחזרה לבנק שלך, אשר לו הסמכות לבחון את הסיכונים. במקביל על עורך הדין של העסקה מטעמך לשקול פניה לבנק לפיה אי העברת הכספים גורמת לנזקים ועלולה לגרום לפיצוץ העסקה כולה.
הדרך "החכמה" ביותר היא לא להיכנס למלחמות אלא לספק את כל המסמכים והאימותים המתבקשים על ידי הבנק, שהרי בסופו של דבר מדובר בבנק שלך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי גולדמן
053-9428835
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אין תשובה לשאלה הזו, כי אם הבנק היה מפרסם את הסכום, ברור שכולם היו מכניסים כל חודש סכום נמוך יותר (בעגה המקצועית מכונה "דירדוס"). הסכום של המזומן שמעבר אליו "נדלקת נורה" כלפי הלקוח הינו לפי איפיון הלק...
המשך תשובה