בארגנטינה יש. מחסור בדולרים והממשלה לא מאפשרת לתושבים זרים להוציא דולרים במדינה ואילו לתושבים מקומיים רק סכום נמוך מאוד בחודש. מאחר ויש ביקוש לדולר בארגנטינה זה הוביל ליצירת דבר שנקרא הדולר הכחול (Blue Dollar), השער הרשמי בארגנטינה לדולר הוא 8.5 פסו לכל דולר ואילו השער השחור נע בין 12-15 פסו לכל דולר. רציתי לדעת אם במידה ואני לדוגמא פותח חשבון בנק באורוגואי (ששם כן אפשר להוציא דולרים) מוציא דולרים ואז הולך לארגנטינה ממיר אותם לפסוים וחוזר לאורוגואי כדי להפקיד אותם בבנק. לאחר מכן אני מעביר את הכסף בחזרה וארץ. האם הדבר הזה נחשב הלבנת הון בארץ ובאורוגואי? האם ישאלו בבנק מהיכן מגיע הכסף, מכיוון שאת הכסף הזה הרווחתי בחו"ל? מה אפשר להגיד להם?
המקרה מוכר נוי מאחר ומשרדנו מטפל באנשים שהסתבכו עם אי דיווח כאמור (חלקם עצורים באחת המדינות שציינת), אמנם שאותו ענין היו גם עבירות מרמה, ויתכן שאצלך המצב שונה, אך קח לתשומת ליבך !
בכל מקרה, מבחינת הדין בישראל- כדי להעביר כספים בין מדינות ומטבעות שונים עליך להיות רשות כנותן שירותי מטבע בישראל.
יצויין, כי החוק במדינות שציינת שונה מבישראל , משום שאת הפעולות שאתה מציין, המדינות בדיוק מנסות למנוע. נראה כי לא לשווא אתה מכנה את השער כ"שער שחור". עליך לשקול ולבחון את הדברים מבחינה משפטית בהתייחס לדין בין כל המדינות שבהן אתה מתכוון לפעול ולבעול במסגרת הסיכונים הקיימים תוך הערכת הסיכון הפלילי שעומד לך וחומרתו בין המדינות השונות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי גולדמן
053-9428835
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
זו לא שאלה של מה עדיף, אלא מה אפשרי ומה ישרת את מטרותיך. ההנחה היא שאתה תושב ישראל ומכיוון שכך הרי שהכי נוח לך לקבל את הכספים בישראל, אך יתכנו אינטרסים אחרים שתרצה להשאירם דווקא שם. עם הגעת הכסף ארצה,...
המשך תשובה