שלום רב יש לי קרוב אשר מתגוררת בקייב(אוקראינה),ועקב חוסר היציבות השורר במדינה ומפחד של קריסת השלטון והמערכת הפיננסית, הוא מעוניין להעביר לי לארץ(לחשבון שלי) סכום כסף ניכר(7 ספרות במט"ח) לצורך שמירה(ואולי השקעה בעתיד). השאלה שלי היא האם אני יכול להיסתבך עם משרד המיסים או כול גוף פיננסי אחר עקב זאת שחשבוני מזוכה בסכום גדול כזה? ואייך ניתן או בעזרת איזה מסמכים ניתן להוכיח את מקורם של הכספים לצורך הדיווח?
התשובה לשאלה זו היא ברורה מאד, לבטח לאור הסכומים המפורטים בשאלה: סכום שכזה בוודאות ייבחן על ידי הרשויות, כולל הרשות לאיסור הלבנת הון ורשות המסים.
ראשית יצויין שלא בטוח שהבנק בכלל יסכים לקבל העברה שכזו, לבטח מהמדינה שציינת (מניסיון), אך גם אם הכסף יועבר ויגיע לארץ, הוא ייכנס ל"חשבון מעבר" והבנק יודיע עליו לרשויות !
עד לסיום בדיקת הרשויות עלול הבנק להישאר בחשבון המעבר. משמעות הגישה של הרשויות לחשבון המעבר היא שהכסף עלול למצוא את דרכו אליהן ולא ליעדו המקורי.
מה גם שהניסיון מלמדנו, כי בסכומים כאלה, מטבע הדברים, אותה קרובה מקייב תבקש לשמור על כספה ולהירשם אצלך בחשבון "כמיופת כוח ו/או "נהנית" - דבר שעלול להחשיד עוד יותר.
הרשויות עלולות להתייחס לכך שהכסף נשאר שלה, אך "מוסווה" בחשבון אחר, דבר שעלול להוביל לחשד לפעולות של הלבנת הון.
הפיתרון נמצא בייעוץ מוקדם, כשחלק מהייעוץ יהיה לבחון את מקור הכספים מבחינה עובדתית, דבר שייעשה על ידי הרשויות בכל מקרה לאחר העברת הסכום. על כך נאמר: סוף מעשה במחשבה תחילה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גולדמן ושות` - משרד עורכי דין
053-9428835
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מבחינת חוק צמצום השימוש במזומן בהנחה ומדובר בדירת מגורים פרטית שמושכרת למגורים לאדם פרטי- אתה מתחת התקרות של חוק המזומן , שכרגע עומדות על 50,000 ש"ח וב- 1.8.22 יעמדו על 15,000 ש"ח. מבחינת תחולה של "ח...
המשך תשובה