עו"ד אורי גולדמן, שותף במשרד גולדמן ושות' המדורג זה מספר שנים בדירוגים מובילים כגון BDI ,DUNS100 ובדירוגים נוספים כאחד המשרדים המובילים בישראל בתחום של צווארון לבן ומיסוי (פלילי ואזרחי).
עו"ד גולדמן עוסק שנים רבות בעבירות צווארון לבן, ובעל התמחות בחוק איסור הלבנת הון ועבירות כלכליות מורכבות.
כחלק מנושא זה מתמחה בנישה של ייצוג נותני שירותי מטבע, מתווכים פיננסיים, "נותן שירות עסקי" (עו"ד/רו"ח), הימורים באינטרנט, ועדות עיצומים, הליך גילוי מרצון ועוד.
בעל ניסיון בייצוג בתיקי חילוט מורכבים, כולל חילוט זמני, שיחרור תפוסים, ליווי תיקים רחבי היקף המתבצעים במסגרת צח"מ, יאל"כ, יחידת יהלום של רשות המיסים ועוד.
בין היתר, מופיע עו"ד גולדמן בדיונים בכנסת מטעם ועדת איסור הלבנת הון בלשכת עורכי הדין ומחוז מרכז, בתהליך תיקונו של חוק איסור הלבנת הון (תיקון 7 ואח'), אשר מתוקן בהתאם לדרישות ה-OECD וכן מעורב בכל נושא הליכי החקיקה של הטלת חובות מכוח חוק איסור הלבנת הון על עורכי דין ורואי חשבון כ"נותן שירות עסקי" ובנושא הפיכת עבירות מס לעבירות על חוק איסור הלבנת הון.
עו"ד גולדמן טיפל ומטפל הן בתיקי עבירות המס והלבנת ההון הגדולים ביותר במדינת ישראל (מבחינת היקף העבירות), והן במקרים ספציפיים של אנשים נורמטיבים ש"נתקלו" ברשות לאיסור הלבנת הון או ברשות המסים.
בנוסף משמש עו"ד גולדמן, כמרצה בפני פורומים שונים, בנוסף הוא העורך של "מס - פקס" העיתון המקצועי לענייני מסים (masfax) ומפרסם מאמרים וכתבות בתחום עיסוקו.
חוק איסור הלבנת הון הינו אחד החוקים הדרקוניים והנשכניים ביותר שקיימים בעולם והחל משנת 2000 גם בישראל.
החוק קובע שנות מאסר רבות (10!) בגין עבירת הלבנת הון, וכולל סנקציות חמורות ביותר, כגון חילוט, סעדים זמניים ועוד.
בעבר היה מקובל לחשוב, כי החוק נועד להילחם באירגוני הפשיעה, ובפשע המאורגן, אלא שאט אט, בחסות הפסיקה, החל מדרון חלקלק והחוק החל לתפוס ברישתו גם אזרחים מן השורה.
מעת לעת מרחיבה המדינה עוד ועוד את עבירות המקור שבבסיס החוק ולאחרונה אף נראה שזהו רק ענין של זמן עד שרשות המיסים תכניס למסגרת החוק את "עבירות המס", כך שתחולת החוק הופכת עם הזמן "לציבורית" וגם אנשים נורמטיביים "רגילים" עלולים למצוא את עצמו מואשמים בעבירות על חוק איסור הלבנת הון.
במסגרת פורום הלבנת הון נדון בשאלות האחריות הפלילית, במהלך חקירה, מעצר או חיפוש, ובמסגרת המשפטית של החוק, לרבות בבתי המשפט, מסגרות הענישה, וחשיבות ייצוגו של חשוד / נאשם עוד משלבי החקירה הראשוניים, הליכי החילוט הזמני, והליכי החילוט בסופו של ההליך, אשר הם הליכים מורכבים הדורשים התמחות וטיפול החל בשלבים המוקדמים של ההליך.