שלום רב, ברצוני להרחיב את הית שבבעלותי פניתי למורדות הכרמל (היות ואני גרה בנשר ושייכת לשם) ע"מ לברר מהם אחוזי הבנייה המגיעים לי קיבלתי היתר לבנות ממ"ד ולהרחיב את אחד מחדרי הבית, אך לא הורשיתי לבנות מרפסת מהסלון (למרות שהייתי בטוחה שזה הדבר הראשון שיאשרו לי- יש לנו גינה משותפת ענקית ופנימית,). בטענה שאין אישור לכך וכשהתעקשתי אמרו לי שרק אם כל הדיירים שברחוב שלי יבנו מרפסת אולי ניתן יהיה לשנות את התב"ע. כעת התברר לי שנכנס תיקון חוק וניתן לבנות מרפסת עד 14 מ"ר ללא שינוי תב"ע האם זה נכון? ואם כן/לא מה אתה מציע לי לעשות ???
עדנה שלום רב,
המצב אותו את מתארת מתחלק לשניים.
היבט קנייני, והיבט תכנוני.
זה הראשון נדרש להסכמות של לפחות 75% מבעלי החלקים המשותפים שנמדדים לפי שטח רצפת כל דירה לפי חלקה היחסי.
ההיבט התכנוני הוא אכן מה שאת מתארת בסיפא שאלתך, ואכן אושרה הוראה בחוק התכנון והבניה שתותר מרפסת שמש לכל דירה עד שטח של 14 מ"ר ובלבד שממוצע סך המרפסות בבניין לא יעלה על 12 מ"ר.
לעניות דעתי את נמצאת כעת בין השלב הראשון לזה השני. מחד ועדה מקומית לא נדרשת להיבט הקנייני - האמור נקבע בהלכת "הלן אייזן", עם זאת כמבקשת ההיתר את מחויבת להראות "תימוכין קנייניים" על מנת שהועדה תדון בבקשתך.
המלצתי אלייך, ליצור עימנו קשר טלפוני - וכך נוכל לעזור לך תוך הסבר מפורט מהם השלבים שאת צריכה לקיים בטרם הגשת הבקשה להיתר.
בהצלחה.
עורך דין מורן גור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אמיר לנטון ושות` - משרד עורכי דין
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלומי שלום רב צריך לבחון מה היה כאן בדיוק. האם אין לנכס היתר בניה כלל או שמא רק ייעודו בהיתר אינו למגורים אלא למחסן למשל..האם אביך הוטעה ברכישה ועל ידי מי..המוכר? העיריה? האם העיריה פועלת באופן בררני...
המשך תשובה