שלום, אנו גרים בביניין רכבת ישן בן 3 קומות. אחד הדיירים, שגר בקומה השלישית, רוצה לבנות על הגג המשך לדירתו. (חלק מהדיירים מסכימים וחלק לא) . בעקרון האם הגג נחשב לשלו? האם צריך להשיג רק רוב דיירים להרשאה לבניה על הגג? ואם כן כמה? הגג אמור להיות רכוש הכלל, לא? האם הוא לא צריך ל"פצות" את כל השכנים שהוא בונה לעצמו עוד דירה על הגג? אם ייבנה כבר לא נוכל לשדרג את הדירה ע"פ תוכניות תמ"א או פינוי בינוי?. בכללי אני שואלת מה הסטטוס המשפטי של גג של הביניין?
אורלי.
לשאלתך הראשונה, האם הגג שייך לבעל הדירה העליונה, אשיבך כי הדבר תלוי, ואין כלל אצבע לשאלתך, שכאמור, בהנחה והגג מוצמד לדירה העליונה, הרי שהוא לא שייך לדיירים. מצב שכיח יותר הינו שהגג מהווה חלק מהרכוש המשותף על חלק בלתי מסוים של כל הדיירים ואז יתרת הדיירים נחשפים לשלושה דברים:
1. מימוש חדר בניה על הגג ממזער אטרקטיביות למימוש תמ"א 38 (בהנחה והבית עומד בתנאים הנדרשים), בשל עלויות התאמה עתידיות הגבוהות יותר מהמצב כיום.
2. בהנחה ואכן השטח הינו משותף הרי שמבקש ההיתר לחדר הגג חייב לשלם תשלומי איזון בכך שהשתמש בזכויותיהם של יתרת בעלי הזכויות.
3. יש לוודא שאין יתרת זכויות מבחינת תכניות מתאר עיר מקומיות כי אז תתקיים אנומליה שלעיתים הועדה המוניציפאלית לא ערה אליה אך היא פוגעת בדיירים האחרים.
סה"כ אלו התרחישים האפשריים, אולם ישנם עוד מספר השלכות שיש לבחון בהתאם לאיזו רשות מוניציפאלית מדובר.
הרינו זמינים לכל שאלת הבהרה בנדון.
בהצלחה,
עו"ד מורן גור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אמיר לנטון ושות` - משרד עורכי דין
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איתי שלום רב יש לבחון את כלל נתוני המקרה ופרטיו, לרבות היתר הבניה טאבו וכו`. על פניו אתה יכול לפנות לוועדה אך לעתים היא אינה מתערבת ואו פועלת בעצלתיים ובינתיים עלולים להיגרם לך נזקים נוספים כגון חדי...
המשך תשובה