שלום וברכה, אני גרה בקומה אחרונה בבנין ומעוניינת בהוספת חדרים על הגג המשותף לכל הבנין. מה ההליך? מה אחוז הדיירים שצריך להסכים לי לבנות על הגג המשותף?
שלום רב תהילה,
להלן תשובתי מיום- 13/12/2016 בשעה 10:06
"כאשר הגג אינו מוצמד לדירה שבקומה העליונה בבניין, ברגע שאתה בונה על גג זה, אתה מבצע הוצאת שטחים מהרכוש המשותף ומניידו כלפי מעלה, קרי, על הגג של החדר יציאה לגג.
מהלך שכזה נדרש להסכמת 75% מבעלי הזכויות בעלי מינימום 66% מהרכוש המשותף. כאשר מדובר בתוספת ממ"ד אזי שניתן להסתפק בהסכמת 60% מבעלי הזכויות.
לכאורה, בהליך התכנוני, אין צורך בהצגת תימוכין קנייניים, אבל שים לב, שככל ותתקדם ללא חתימת בעלי הזכויות אזי שאלו האחרונים יוכלו בנקל לפנות למפקח על הבתים המשותפים ולהוציא כנגדך צו מניעה בהיעדר התימוכין הקנייניים.
אי לכך אני תמיד ממליץ לפנות ליתרת הדיירים בבניין ולהגיע איתם להבנות. במידת הצורך אתה תוכל לשפץ את הלובי, לבצע עבודות שישביחו הבניין ומנגד הדיירים יתירו את הבניה.
בכל אופן על פי הפסיקה הרווחת כיום - יש צורך בהסכמה פוזיטיבית לבניה על הגג."
תשובה זו רלוונטית גם לגבייך.
בהצלחה.:)
כל שאלה בנדון,
הריני זמין טלפונית ואף לפגישה.
בהצלחה.
עו"ד מורן גור.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אמיר לנטון
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב צריך לבחון כלל נתוני המקרה לרבות הטופוגרפיה והבניה המתבקשת. בעקרון יש להמנע מלגרום סיכון ואו מפגע לשכן. קיימות גישות מעט שונות בין ועדות תכנון ובניה שונות. מציע להגיע לועדה הרלוונטית ולברר ה...
המשך תשובה