שלום רציתי לדעת מה התהליך שאני צריך לעשות אם אני קונה בית שיש בו מרפסת ללא היתר שבנויה בחלק המשותף של הדיירים. יצויין שבמקום שהמרפסת בנוייה היה פעם רעפים. המרפסת קיימת מעל לחמש שנים (במקרה והתיישנות רלוונטית פה) מה התהליך שאני צריך לעשות? כמה זה אמור לעלות? כמה זמן התהליך נמשך? האם יש פה סיכון מסויים? האם בכלל שווה לי להכנס לסיפור כזה? תודה!
שלום רב.
המרתו של שטח חלל גג הרעפים תלויה בתב"ע החולשת על היישוב בו ממוקם הבית.
ככל שעסקינן באזור בו מותרת מרפסת הן במישור קווי הבניין הנדרשים בתב"ע, הן במישור זכויות הבניה, הן במישור שעסקינם במרפסת זיזית (גזוזטרא כהגדרתה בחוק) ולא מרפסת שאינה חשופה בשלוש פאות אזי צריך לבחון אם זו נכללת או לאו במניין השטחים העיקריים.
\חשוב להדגיש כי ישנם מקרים שועדות ערר (אינסטנציה תכנונית עליונה ביושבה מעל הועדה המקומית כמוסד תכנון עליון) קבעה לא אחת כי אם מדובר על מרפסת שאינה חשופה בשלוש פאות אזי יש לגזור את שטחה משטח שימוש עיקרי - כך שלא בכל המקומות קיימים שטחים עיקריים עודפים ולכן יש לבדוק זאת.
שנית, אנא בדיקתך אחר ההוראות המרחביות שמגדירות היטב את הגדרתה של גזוזטרא (החוק קובע שטח ממוצע של 12 ממ"ר ולא יותר מ-14 ממ"ר).
לסיכום, אני ממליץ לך ליצור קשר עימי למספר המופיע לעיל על מנת לא לפתח צוהר להליכים משפטיים כנגדך לאור פעולה זו.
בהצלחה.
מורן גור, עו"ד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אמיר לנטון ושות` - משרד עורכי דין
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
היי מרים, תצהיר אחד (טופס 2 לתקנות) בו מציינים בין היתר הסעיפים שבידיעה אישית ואלו שלמיטב הידיעה והאמונה והמקור לכך. מקום מושבו של ביהמ"ש מן הסתם ידוע לך, הרי שם את מגישה. מספר הליך העתירה מתקבל בהג...
המשך תשובה