לפני כשבועיים החלו בעבודות הרחבת קניון ביהוד, הנמצא ממול בנייני מגורים. קניון זה היה במשך שנים רבות סגור (ללא מסעדות חיצוניות) ועכשיו, להפתעת התושבים, התגלה כי מתוכננות להיפתח שם מסעדות פתוחות לחלוטין, ממש מול הבניינים. העבודות באיזור החלו ללא כל הודעה מוקדמת או פרסום מוקדם. האם חוקי בכלל לתת היתר מבלי להציב שלט באיזור ולפרסם בעיתונים על השינוי המשמעותי הזה? וכיצד ניתן לערער על החלטת העירייה לאשר תכנית שתפגע באיכות חיי התושבים?
דנה שלום רב,
ראשית, חשוב להדגיש כי כל בקשה להיתר היא בקשה הנדרשת ליידוע. כך כאשר מדובר על שותפים במקרקעין יש חובה לפרסם לפי תקנה 2ב ליידוע. ככל שמבוקשות הקלות (כלומר מעבר למותר בתכניות) אז גם מפורסמות ההקלות בשלושה עיתונים, נתלה שלט במקום בולט, והסמוכים מקבלים הודעות אישיות.
מהמקרה אותו את מתארת לא הוגשו הודעות אישיות ו/או נעשה יידוע בדרך אחרת.
אני מזמין אותך ליצור קשר טלפוני ישיר ואשמח לעמוד לרשותכם.
ככל ועבר מניין הזמנים ניתן להגיש בג"צ (קטן) לביהמ"ש לעניינים מנהליים (ביהמ"ש המחוזי) על התנהלות מנהלית לא תקינה של הרשות.
בהצלחה.
מורן גור, עו"ד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אמיר לנטון ושות` - משרד עורכי דין
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אושר שלום רב, צריך לבחון המקרה. בגדול, ערר- זה לועדת ערר מחוזית. תביעה וצו מניעה- זה למפקח על המקרקעין. ישנם מקרים המתאימים לתקיפה בערר לוועדת ערר וכאלה שבתביעה למפקח על המקרקעין וישנם שלשניהם במקביל...
המשך תשובה