שלום רב, אימי רכשה דירה בקומה א', כאשר בקומת הקרקע הייתה תוספת בנייה אשר את הגג שלה ניתן לראות מחלן רחב ידיים שאימי ,בזמן השיפוצים, הנמיכה כדי שתוכל לצפות ברחוב. לאחרונה נכנס דייר חדש לקומת הקרקע, פרק את תוספת הבנייה ובנה אותה שוב על אותו שטח אדמה אך עם חריגה לגובה. חריגה זו מאוד מאוד מפריעה לאימי כי היא מסתירה את המדרכה והיא עשויה מחומר בוהק ומסנוור. ברצוני לציין שאימי בת 82 ראייתה כבדה לכן מתקשה לראות טלוויזיה וה"בילוי" היחידי שלה הוא לשבת ליד החלון ולצפות בעוברי האורח במדרכה, וכעת המדרכה מוסתרת והגג מסנוור. נושא זה מאוד משפיע על מצבה הנפשי, שגם ככה היה בעייתי. האם אפשר להתלונן על חריגת בנייה לגובה? ואם כן למי לפנות? זה מתאים לתביעות קטנות?
אביבה שלום רב,
תחילה ארשי לי להתנצל על המענה המאוחר וזאת הואיל והייתי במילואים.
עתה לשאלתך, באופן עקרוני כל בניה נדרשת להיתר. במקרה הנדון אני מבין כי השכן לא קיבל היתר, ויתרה מזאת האלמנט החדש שהוסיף פוגע ברווחתה של אימך.
ראשית עולה השאלה, האם הנמכת החלון של אימך נעשתה בהיתר.
שנית, בהנחה ותשובתך חיובית, הרי שבוודאי שיש לפעול מול מחלקת הפיקוח על הבניה ולהורות על הריסת האלמנט שנבנה על ידי השכן שלא כדין.
בכל הנוגע למצבה הנפשי ו/או עוגמת הנפש - יש להתייעץ עם עו"ד לענייני נזיקין.
בהצלחה.
מורן גור, עו"ד לתו"ב.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אמיר לנטון
053-9386769
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שי שלום רב, על פניו גם משרדך זכאי למרפסת ואף בגודל מלא ככל יתר הדירות, בין היתר לשם שמירת חזות אחידה לבניין ולאור שלכאורה אין גריעה מזכויות יתר בעלי הדירות למרפסות בגודל מלא. לשם השלמת התשובה, לרבות...
המשך תשובה