שלום רב. אני עובד במסעדת שף כמעט 3.5 שנים ולפני כמה חודשים במהלך משמרת חתכתי בשר עם אחת הסכינים הגדולות של המטבח. היה לחץ גדול במשמרת אותו יום ונאלצנו לעבוד ממש מהר כדי להספיק את המנות. עבדתי מהר עם הסכין למרות המיומנות שלי נפצעתי. החתך שלי לא אפשר לי לעבוד תקופה מכובדת ואז הייתה קורונה... האם אפשר לתבוע כי מדובר בתאונת עבודה?
שלום רב,
ניתן להגיש תביעה להכרת התאונה כתאונת עבודה וקבלת דמי פגיעה במידה וקיבלת ימי מחלה מקופת החולים באמצעות טופס "תעודה לנפגע בעבודה". לטובת זאת עליך להגיש טופס ב.ל 211 ולהגישו לסניף ביטוח הלאומי באיזור מגורייך. במידה ונגרמו לך נזקים חמורים אשר נמשכים 3 חודשים לאחר התאונה, הנך רשאי להגיש בל 200 טופס לקביעת דרגת נכות מעבודה. בעניין תביעת מקום העסק, במידה וניתן להצביע על רשלנות מטעם המעסיק, אי ביצוע הדרכות או רענונים אודות עבודות המטבח ו/או יוכח כי באותו היום היה לחץ חריג ללא עזרה של צד שליש אזי ניתן לשקול תביעה מול המסעדה. מכל מקום מומלץ להתייעץ עם משרד עו"ד המתמחה בתאונות עבודה. הנך מוזמן לפנות בהודעה פרטית להמשך יעוץ. בריאות שלמה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורטל יונה
053-6249112
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, אם כוונתך לתביעה נגד המעסיק, אז התנאי הוא שההדבקה בקורונה נגרמה כתוצאה מרשלנות של המעסיק. לרוב מדובר בתביעות קשות להוכחה. בברכה, עו"ד אורטל יונה...
המשך תשובה