שלום, הוצא לנתבעת צו מניעה כנגד מכירת עסק לכל צד אחר ותביעה על צו עשה למכור לו התובע, שנמשך כבר קרוב לשנה. להערכתי, תביעתו לא תתקבל, אך נגרמו לנתבעת נזקים רבים בעקבות הצו מניעה. שאלתי היא האם בקשת התובע למשיכת תביעתו ושחרור הערבון יכולה להענות בשלילה ע"י בית המשפט? והאם הנתבעת יכולה להתנגד לבקשה? כמו כן, היות ובקשת משיכת התביעה עלולה להצביע על מצב לא טוב שלו, האם הנתבעת יכולה לחילופין להסכים לצו העשה ולאכוף עליו את הקניה, היות ויש להניח שלא תוכל להפרע ממנו אחר כך על הנזקים ועל המכירה בכלל. האם יש משמעויות נגד הנתבעת אם תסכים עתה לצו העשה? תודה.
תמר, שלום
ככל שצו המניעה הזמני גרם לנזקים רשאית הנתבעת לבקש את חילוט הערובה שהפקיד התובע וכן לתבוע אותו על נזקים נוספים ככל שישנם על בסיס ההתחייבות העצמית שהפקיד בעת מתן הבקשה לסעד זמני.
לצורך חילוט העירבון על הנתבעת להוכיח כי נגרם נזק (ואף אין חובה להוכיח את שיעורו), וכי נסיבות הבקשה לצו לא היו מוצדקות.
אינני בטוח כי מתן הסכמה לצו העשה הוא פתרון טוב (ולשם כך יש לעיין בבקשה), ולו מן הטעם כי גם אם יינתן הצו, אין כל בטחון שהתובע יבצע את הרכישה בשל מצבו הכלכלי.
התובע הוא אדון לתביעתו, הוא רשאי אכן לבקש מבית המשפט את מחיקת תביעתו. במקרה כזה ישקול בית המשפט את סכום ההוצאות שיש לחייב בו את התובע בגין הוצאות הנתבעת.
בנסיבות שאת מתארת אני סבור שיש מקום לשקול בקשה להגדיל את סכום העירבון.
בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר