אני גרה בדירה שכורה במרכז ת"א, דירה מחולקת שעברה תמ"א 38. כמה חודשים אחרי סיום התמ"א, בעלת הדירה החליטה למכור את הדירה, ונתנה לי הודעה של 75 ימים מראש, כפי שנקבע בחוזה בנינו, ההודעה הייתה רק טלפונית, ולא בכתב או במייל. לפי ההודעה אני צריכה לעזוב ב20.2.13 אך היא ביקשה ממני לעזוב ב.1.2 כי דחוף לה להתחיל שיפוץ לפני המכירה. אני עניתי שאני אעשה הכל כדי למצוא דירה ולעזוב ב1.2 כפי שהיא רוצה. מאז, דיברנו מספר פעמים בטלפון, שתמיד אמרתי לה שעוד לא מצאתי דירה אך אני מכווננת לעזוב כפי שביקשה- ב1.2. מכיוון שהדירה מחולקת, היא לא יכולה להתחיל לשפץ לפני שהדיירת השניה תעזוב גם כן, ומכיוון שבעלת הדירה מנסה לחלוב דמי שכירות עד הרגע האחרון, היא אמרה לפני 3 ימים לדיירת השניה שהיא יכולה להישאר עד ה15.2, כי אני טרם מצאתי דירה, אף אחת מהן לא הודיעה לי על ההסכם הזה. אני רוצה להדגיש שזאת דירה מחולקת אך לכל אחת יש חוזה נפרד! היום מצאתי דירה, וישר הודעתי לבעלת הדירה, והיא אמרה שאני לא יכולה להודיע לה בהתראה של שבועיים, ושאני חייבת לשלם לה עד ה15.2 בכל מקרה! לא הצלחתי לשכנע אותה בשום אופן להחזיר לי את הצ'ק עבור חודש פברואר. מה אני יכולה לעשות? אינני רוצה לשלם לה שבועיים שכירות מיותרים? עוד כמה עובדות שאולי יוכלו לעזור- -החוזה נחתם כל השנים ביני לבין בתה של בעלת הדירה בפועל. החוזה הקודם נגמר ב31.8.12 ולא חתמנו על חוזה חדש אלא בתה של בעלת הדירה קישקשה בעט על החוזה הקודם ושינתה רק את תאריך סיום החוזה ל28.12.13 ואני חתמתי, היא לא חתמה!!! האם החוזה בכלל תקף? האם מכתב מעו"ד יחייב אותה להחזיר לי את הצ'ק האחרון של חודש פברואר? מה יקרה אם אני אתן הוראה בבנק לבטל את הצ'ק הזה ואת צ'ק הביטחון שנתתי לה? (כל הצ'קים מסומנים "למוטב בלבד" וכתובים לכבוד בעלת הדירה).
ביטל שיקים גורר לעיתים רבות תביעות בשל התמורה שלא שולמה.
במקרה שלך יש הצדקה לכאורה לביטול שיק השכירות במידה וסיכמתם על מועד יציאה ב1.2.13.
הבעיה - של שניכם היא היכולת להוכיח את מועד העזיבה המוסכם.
לפיכך הייתי מציע לך ל"מסמך" את הפניות אליה, אשר איפלו בהודעת sms או בדואר אלקטרוני.
תודיעי לה כי לאור הודעתה על הקדמת סיום החוזה ובקשתה שתצאי מהדירה ב1.2. עשית מאמצים והצלחת למצוא דירה אחרת אליה את נכנסת במועד שנקבע ולפיכך את דורשת את השבת השיק עבור דמי השכירות עבור חודש פברואר היות שבתקופה זו הדירה תהיה פניוה להשכרה על פי בקשתה.
כך אם תחליטי לבטל את השיק והיא תתבע אותך על פיו כבי יהיה לך מסמך המעיד על גרסתך.
לשאלתך לגבי הארכת החוזה בכתב יד - הדבר אפשרי אם שני הצדדים הסכימו לכך וחתמו על כך ובמידה וביתה של בעלת הבית היא מיופת הכח שלה.
מכתב מעו"ד לא יחייב אותה להחזיר את השיק אך עשוי להראות לה רצינות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין
053-7105242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אביבה שלום , מדובר בשני נושאים נפרדים האחד חוזה השכירות והשני שטר חוב אשר הינו חלק בלתי נפרד מהחוזה . הפורום אינו מעניק יעוץ אישי משפטי . נא עייני בכללים מעלה . ככל שתרצי להרחיב בנדון - משרדי...
המשך תשובה