שלום, בבעלותי דירה וחתמתי חוזה שכירות עם דיירות באמצעות משרד תיווך. החוזה נחתם במהלך חודש ינואר והדיירת אמורה להכנס לדירה ב-1.3.15. בחוזה אין סעיף המאפשר יציאה מוקדמת פרט למצב בו הדיירת תקבל דירת עמידר ובמקרה זה היא צריכה לתת הוכחה לכך ולהודיע 3 חודשים מראש. הדירה סויידה ותוקנה נזילה מהגג . אולם, אחרי חתימת החוזה הדיירת ביקשה את המפתח ע"מ להכניס דברים לדירה ואז הסתבר שהנזילה לא תוקנה כראוי. ולכן, תוקנה הנזילה בשנית וכעת מצב הדירה תקין. למרות הנ"ל הדיירת שלחה לי מכתב מעו"ד בו היא טוענת שהדירה אינה תקינה, הסביבה עבריינית והיא מבטלת את החוזה. מה ניתן לעשות בנידון?
ענת שלום,
מבלי לקרוא את ההסכם, ככל שאכן אין סעיף יציאה, נדמה כי אין באפשרותה של השוכרת לבטלו באופן חד צדדי מהסיבות שציינה במכתב מעורך דינה.
אם הדירה תהיה תקינה וראויה למגורים במועד כניסתה אליה, לא יהיה כל בסיס לטענותיה. לעניין הסביבה העבריינית, זהו שיקול שעליה היה לבדוק בטרם חתימתה על ההסכם, עת חיפשה דירה להשכרה.
למרות האמור לעיל, לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא לסכם בין הצדדים על ביטול ההסכם תוך שיפוי בעבור הנזקים שנגרמו לך.
בברכה,
שי הראל, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין
053-7105242
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב , ככלל במקרים כגון אלו יש לעיין בחוזה השכירות ולאחר מכן ליעץ בנדון . בהצלחה , עו״ד דרורית מלינרסקי מנהלת הפורום . ...
המשך תשובה