שלום, אמי ז״ל נפטרה לפני 5 שנים בגיל 66. כמה שנים קודם לכן היא יצאה לפנסיה מוקדמת עקב מצב בריאותי שלא אפשר את המשך עבודתה. לפני לכתה של אמי ז״ל ובעצתה יצרתי קשר עם חברת הפנסיה על מנת לבדוק מה יקרה עם הכספים ביום שאחרי. בשיחה עימם הם לא הסכימו לנדב מידע, לא לשלוח לי את המסמכים שעליהם אמא ואני (כמיופת כוח ע״י נוטוריון) חתמנו בעת יציאתה של אמי לפנסיה מוקדמת, וגם טענו שהיות ואני מעל גיל 21 כל הכסף שנשאר שייך להם. לאחר פטירתה של אמי לא יכולתי להתעסק בנושא מבחינה רגשית. כעת ארצה לדעת האם כיום, כיורשת היחידה ולאחר 5 שנים מהמקרה, עדיין יש אפשרות מבחינת החוק לקבל את הכספים? האם חברת הפנסיה מחוייבת להעביר לי את המסמכים? והאם קיים מקרה שבו יורשיו של מבוטח שהלך לעולמו, והיה מקבל פנסיה על בסיס חודשי, זכאים לקבל את יתרת הסכום, כאשר המבוטח נפטר? יש לציין שאם זכרוני אינו מטעה אותי ייתכן ואמא הייתה חתומה על הסכם קיבוצי בעבודה והשתייכה לפנסיית מבטחים הישנה - מה משמעות הדברים?
פולה שלום,
שאלתך מורכבת וחסרים בה פרטים רבים מכדי שיהיה ניתן לענות עליה בפורום זה. אם את מעוניינת לבדוק לעומק את זכויותייך מול התוכנית הפנסיונית הספציפית של אמך, אני ממליצה לגשת לייעוץ משפטי.
בברכה,
עו"ד עופרה קוניין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר