שלום רב, אמי עבדה אצל מעסיק לשעבר תקופת זמן ארוכה ופוטרה בצורה שאינה נעימה. במסגרת הפיטורים, היא לא קיבלה את כל המסמכים הנדרשים לשחרור פדיון פנסיה בחברת הביטוח (אליההמעסיק לשעבר שלה הפריש אליה כספים עבור אמי). במעמד נסיון לשחרור הפדיון מול חברת הביטוח, נדרש אישור מעסיק על שחרור הכספים, אשר לצערי לא התקבל. בפניה אל המעסיק, נתקלנו בתשובות מתחמקות כדוגמת "יהיה מוכן עוד כמה ימים", "יהיה מוכן לאחר החג", כשבפועל אין שום התקדמות. (דבר זה קרה גם לפני הפיטורים, בבקשת מסמכים אחרים מול המעסיק ונפתר רק לאחר עירוב עו"ד). ואחר המבוא הארוך - שאלתי היא כזאת: האם ניתן לעקוף את אישור המעסיק לשחרור הכספים או להגיש מסמך חלופי המעיד על כך שלמרות פניות חוזרות ונשנות, המעסיק אינו מנפיק את האישור הנדרש, למרות שאמי לא עובדת אצלו כבר לפחות 3 שנים? אשמח לעזרתכם בהקדם. בתודה מראש.
סעיף 20(ה) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958. מעסיק שלא עמד בחובת ההודעה לקופת הגמל על שחרור כספי פיצויי הפיטורים לטובת העובד, תוך 15 יום מיום הפיטורים, תחול עליו חובת תשלום פיצויי הלנה בגין כל תקופת האיחור.
גם מעסיק שאינו מעביר לקופת הגמל טופס 161 של מס הכנסה, ועל ידי כך מונע מהקופה לשלם לעובד את פיצויי הפיטורים שהצטברו באותה קופה, פועל שלא בתום לב ועל כן יש לחייבו בפיצויי הלנת פיצויי פיטורים (דב"ע 234-3 מרדכי ברקן נ. טלדיין אינטרקונטיננטל בע"מ).
במקרה כזה ניתן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם לא ייענה למכתב הדרישה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר