שלום וברכה , אני בת 31, ועובדת מעל ל 14 שנה ברשות מקומית במעמד קבוע. מאחר ורכשתי מקצוע, ומקום העבודה שלי לא מאפשר לי לעסוק בתחום שלי, אני שוקלת בימים אלה להתפטר ממקום עבודתי ולצאת אל השוק הפרטי על מנת שאוכל לעסוק במקצוע שלי (בתחום שלי אני צפויה להרוויח משכורת חודשית גבוהה יותר). לפני חודשיים התחתנתי, לבעלי הטרי יש חובות בהוצאה לפועל בסך כ 150,000 שח, חובות ישנים שהוא נקלע אליהם הרבה לפני שהכרתי אותו. אני מאוד רוצה לקנות בית, אני משלמת שכר דירה במשך שנים, ומצבו הכלכלי של הבעל לא מוסיף לי )אני מגדלת גם שתי בנות מנישואים קודמים לגמרי לבדי). נודע לי שלא אוכל לקחת משכנתא בגלל שבעלי מתנהל בהוצאה לפועל. אשמח לדעת האם כדאי לי, לאחר התפטרות ממקום עבודתי, למשוך את קרן הפנסיה שלי? היום יש לי בקרן הפנסיה שלי סך של 235,000 ש"ח!! (אחרי המשיכה יישאר לי משהו כמו 185,000 שח נזילים) הכספים עשויים לעזור לי לכסות את החובות של בעלי (אני מאמינה שאוכל לסגור את כל החובות בסך של כ 80,000 ש"ח) ולאפשר לי גם הון עצמי למשכנתא ( אני רוכשת דירה דרך מחיר למשתכן כך שאני לא צריכה הון עצמי גבוה). ללא מהלך מהסוג הזה אני לא רואה את עצמי יוצאת ממעגל השכירות אליו נקלעתי... דעתי היא כי בגיל 31 החיים עוד לפני ואני יכולה להתחיל לחסוך מחדש... אשמח לייעוץ... תודה. מיכל.
התשובה לשאלות תלויה בנתונים הספציפיים ובהעדפות שלך. יש לנתח את החלופות מבחינת כלכלית ולראות מה עדיף ובהתאם להפרשים בין החלופות יש להחליט לפי ההעדפות האישיות שלך. קבלת החלטות לגבי הסדר פנסיוני כרוכה בשיקולים אישיים רבים המשפיעים על התוצאה. להחלטות של עובד בקשר עם ההסדר הפנסיוני שלו משמעות כבדה מבחינה כספית. החלטה שגויה יכולה לגרום נזקים כספיים עצומים לפנסיה. לכן יש לקבל ייעוץ משפטי או ייעוץ פנסיוני מיועץ בלתי תלוי לגבי אופן מימוש הזכויות הפנסיוניות. חובתו של כל בעל רשיון פנסיוני (סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני) לערוך הליך ייעוץ פנסיוני הקבוע בחוק ובסיומו לתת ללקוח מסמך המלצה בכתב. יש להקפיד לקבל מסמך כזה בכל פגישה עם סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ פנסיוני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר