עבדתי אצל מישהו 7 חודשים ( לאחר 3 חודשיים הודעתי לו כבר שאני עוזב אבל הוא משך אותי כל פעם מחדש שאני לא יתפטר 4 חודשיים אחרי זה לא הצלחנו להסתדר והודעתי לו שאני עוזב סופית ( לאחרי יומיים נאלצתי לעזוב מידית עקב בעיה רפואית שהתגלתה אצל הילד שלי) לענין: אחרי שעזבתי גילתי שהוא מעולם לא הפריש לי פנסיה . מה אני עושה ?
החל משנת 2008 יש חובה לכל מעסיק להפקיד לפנסיה בהתאם לשיעורים הקבועים בצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה. זאת כאשר אין למעסיק חובה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר לעובד.
המעסיק חייב להפקיד להסדר פנסיוני על שם העובד בהתאם לצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה החל על כל העובדים. מועד ההפקדה לפנסיה הוא 6 חודשים מיום תחילת עבודה או אם יש לך הסדר קיים אז 3 חודשים מיום תחילת עבודה ובאופן רטרואקטיבי מתחילתה.
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות (7 שנים לפני התביעה) והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. במקרה בו העובד נפגע המעסיק עשוי להיות חייב לשלם לו את הפיצוי בגין הנכות או המוות. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר