היי אני בת 21 ברמנית עובדת במשמרות של בין 4-6 משמרות בשבוע כבר שלוש שנים באותו מקום עבודה רציתי לשאול מתי המעסיק שלי צריך להתחיל להפריש לי פנסיה לאחר שחרורי מהצבא או ברגע שמלאו לי 20 ואם אפשר לדרוש את כספי הפנסיה לאחר התפטרות ממקום העבודה שאלה נוספת: קיבלתי ימי מחלה מהרופא שלי ל12 יום כתוצאה מדלקת חמורה בכתף מה שמנע ממני להגיע לעבודה האם אני זכאית לקבל תשלום על ימים אלו?
המעסיק חייב להפקיד להסדר פנסיוני על שם העובד בהתאם לצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה החל על כל העובדים. מועד ההפקדה לפנסיה הוא 6 חודשים מיום תחילת עבודה או אם יש לך הסדר קיים אז 3 חודשים מיום תחילת עבודה ובאופן רטרואקטיבי מתחילתה.
צו ההרחבה חל על אישה שמלאו לה 20 ועל גבר שמלאו לו 21.
ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים אלא אם התפטרות בנסיבות מזכות בפיצויי פיטורים לפי החוק. יחד עם זאת גם עובד מתפטר זכאי לקבל את צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעסיק לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. אמנם מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק, אולם כדאי להתעקש לקבלם.
גם במקרה שההפקדה בסעיף הפיצויים היתה גבוהה מההפקדה לפי צו ההרחבה הכללי לפנסיה (למשל הפקדה בשיעור של 8.33%) או שהחלה לפני 2008 כדאי לעובד מתפטר לנסות לקבל את הצבירה. לשם כך, כאשר מעסיק אינו מוכן לשחרר את צבירת הפיצויים יש לשלוח בדחיפות מכתב לחברת הביטוח ולדרוש שכספי הפיצויים לא יוחזרו למעסיק ולאחר מכן יש לפנות לייעוץ משפטי כדי לדרוש את העברת הצבירה לשם העובד.
לעניין המחלה -
על פי חוק דמי מחלה, עובד רשאי לצבור יום וחצי מחלה לכל חודש עבודה אלא אם יש לו זכות טובה יותר בהסכם אישי קיבוצי או צו הרחבה או שיש נוהג מיטיב במקום העבודה.
ככל שעומדים לרשותך ימי מחלה מכוח חוק כאמור, עליייך לקבל תשלום כדלקמן: על פי סעיף 2 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 עובד זכאי לקבל מחצית מדמי המחלה רק בעד הימים השני והשלישי להיעדרו ותשלום מלא החל מהיום הרביעי. דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו. בהיעדר הסדר מיטיב אחר לעובד, אין חובת תשלום למעסיק עבור יום המחלה הראשון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר