שלום אני בן 34,רווק (אולי יהיה רלבנטי להמשך),שכיר ועובד שעתי. יש לי 2 שאלות : 1. איזה טפסים אני כעובד צריך לוודא שהמעסיק העביר/מילא לפני שעוזב מקום עבודה ? 2. אני מתחיל לעבוד במקום אחר זמן קצר לאחר מכן (שבוע ~ לאחר שמתפטר) ומעוניין להמשיך עם אותה חברת ביטוח פנסיוני שהייתי אצל המעסיק הראשון.מי צריך לעדכן את חברת הביטוח אני או המעסיק החדש ? יש לציין שהמעסיק החדש אינו עובד עם חברת ביטוח זו אלא עם אחרת ,אולם בחוזה החדש אני רשאי לבחור את חברת הביטוח המועדפת עליי. 3. שמתי לב שחברת הביטוח מפרישה גמולים משכר ברוטו שאינו השכר הברוטו המקסימלי אותו מרוויח. האם כדאי עבורי כעובד שכיר שהגמולים יופרשו משכר הברוטו המקסימלי מבחינת הפנסיה ? לצורך העניין אני מרוויח בין 12 - 14 אלף ש"ח ברוטו,אולם הגמולים מחושבים משכר נמוך יותר (10,000).מצד שני זה אומר שירד ממני יותר בתלוש שכר אם אבקש שהגמולים ירדו משכר הברוטו המקסימלי.אשמח לקבל את דעתך בנושא. תודה אבי
ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים אלא אם התפטרות בנסיבות מזכות בפיצויי פיטורים לפי החוק. יחד עם זאת גם עובד מתפטר זכאי לקבל את צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעסיק לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. אמנם מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק, אולם כדאי להתעקש לקבלם.
גם במקרה שההפקדה בסעיף הפיצויים היתה גבוהה מההפקדה לפי צו ההרחבה הכללי לפנסיה (למשל הפקדה בשיעור של 8.33%) או שהחלה לפני 2008 כדאי לעובד מתפטר לנסות לקבל את הצבירה. לשם כך, כאשר מעסיק אינו מוכן לשחרר את צבירת הפיצויים (ככל שזה המקרה בעניינך) יש לשלוח בדחיפות מכתב לחברת הביטוח ולדרוש שכספי הפיצויים לא יוחזרו למעסיק ולאחר מכן יש לפנות לייעוץ משפטי כדי לדרוש את העברת הצבירה לשם העובד.
המסמכים אותם יש לקבל מהמעסיק הם טופס 161 ומכתב שחרור קופות.
על פי הדין ההפקדות לפנסיה מבוצעות משכר הברוטו.
לעניין בחירת הסדר פנסיוני -
למעסיק אסור להתערב בבחירת ההסדר הפנסיוני של העובד. כל עובד זכאי לבחור לאיזה הסדר פנסיוני יופקדו כספי הפנסיה שלו והוא רשאי לשנות את בחירתו מעת לעת. לשם ביצוע הבחירה הוא רשאי להתייעץ עם סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני על מנת שיבדקו את הנתונים הספציפיים של כל עובד וימליצו לו על בחירת המוצר הפנסיוני המתאים לו ביותר. חובתו של סוכן הביטוח והיועץ הפנסיוני לערוך הליך ייעוץ פנסיוני הקבוע בחוק ובסיומו לתת ללקוח מסמך המלצה בכתב. על העובד להקפיד לקבל מסמך כזה בכל פגישה עם סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ פנסיוני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר