בשנת 1980 פוטרתי כעובד מדינה על ידי בית דין משמעתי. קיבלתי פיצויים 80% משכרי. הייתי בן 44 והייתי זכאי לפנסיה בהתאם לחוק הגימלאים 15. אבל לא ידעתי ולא יודעתי. לאחר שנים רבות הבנתי שמגיע לי ופניתי לאוצר והם דחו אותי. פניתי למבקר המדינה ומשרדו הכיר בזכויותי ואף שלח מכתב יפה למינהלת הגימלאים. הם דחו את התביעה. ושוב התערב מבקר המדינה וצידד בזכויותי מ-2015 בתנאי שאחזיר את הפיצויים שקיבלתי. שאלתי אליכם. מדוע מינהלת הגימלאים מתכחשת לזכויותי? ומדוע הפיצויים שקיבלתי ואין להם קשר לפנסיה עלי להחזיר? טענת המינהלה לגימלאים שיש חוק התישנות היות ולא תבעתי זכויותי בזמן. פשוט לא ידעתי ונציבות שירות המדינה שפיטרה אותי היתה חייבת ליידעני על זכויותי. אם יש חוק צריך לכבדו. הכסף שייך לי , ומה שעושה המדינה גם רצחה אותי וגם גוזלת את כספי. היתכן?
בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. במקרה כזה ניתן לשלוח מכתב דרישה למעסיק ואם לא ייענה למכתב הדרישה ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש וכדומה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר