שלום רב, במהלך שנת 2016 גיליתי שהמעסיק לא מעביר באופן סדיר את כספי הפנסיה לקופה למרות ניכוי מהשכר. מצב זה הגיע לכך שהקופה המנהלת את כספי שלחה התראה על פגיעה צפויה ברצף הביטוחים. לאחר שנושא זה טופל בדקה ה90 (אם כי לא בטוח שעדיין שולמו כול החודשים/מחכה לתשובה מהקופה) התברר שהמעסיק שוב פעם לא העביר את כספי הפנסיה לקופה. כמו כן, במהלך שנת 2016 המעסיק איחר בתשלום שכר למשך יום עד יומיים ב-5 חודשים מתוך 12. אני יודע ששני הדברים שציינתי אינם חוקיים גם מבחינת החוק הכללי וגם מבחינת חוזה העבודה שאני חתום אליו ושם המעסיק חייב להעביר את כספי הפנסיה חודש בחודשו עד 15 לחודש ולשלם את שכר העבודה עד 9 לחודש. ברצוני להתפטר מהעבודה אצל מעסיק זה. האם הדברים שציינתי הם בגדר הפרת חוזה? האם ההתפטרות היא כדין פיטורין?
החל משנת 2008 יש חובה לכל מעסיק להפקיד לפנסיה בהתאם לשיעורים הקבועים בצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה. זאת כאשר אין למעסיק חובה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר לעובד.
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות (7 שנים לפני התביעה) והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר