שלום, אבי עובד מנובמבר 2003 בחברה. המעביד רשם אותו כעובד חברה משנת 2005 כשנה וחצי לאחר שעבד (אבי לא ידע זאת). המעביד משלם כסף במזומן בלבד. לא היה מוציא תלושים עד שאבי לא ביקש זאת בפעם הראשונה לפני כחצי שנה לאחר שעבר ניתוח והיה צריך להגיש מסמכים אלו לביטוח לאומי. התברר כי הסכום שמציינים בתלוש מתחת למינימום והינו 4100 ברוטו בפועל אבי מקבל בין 6,000-6,500 ₪. לאחר שעברנו על תלושים התברר כי הוא גובה תשלום על פנסיה אך בפועל בבדיקה מול הפנסיה שנה לא מתקבלת פרמיה והקרן פנסיה מוקפאת. הסכום בקרן לחודש שאבי עתיד לקבל הינו 183 ₪ בלבד!! בנוסף הוא החל לשלם רק מ 2010 למרות שהחוק יצא ב 2008. נסיעות בעל העסק משלם 200 ₪ בלבד למרות שהחופשי חודשי עולה יותר אך זה הסכום שהוא משלם. בנוסף מצוין בתלוש כי אבי מקבל כל חודש/ הבראה והוא מעולם לא קיבל תשלום בגין הבראה משנת 2003 שהחל את עבודתו. העבודה היא משרה מלאה כולל ימי שישי במידת הצורך כך שבשבוע יוצא 50 שעות עבודה ומעולם לא שולמו שעות נוספות. אבי עבר ניתוח החלפת מפרק ירך וצריך לעבור ברגל השניה, רופא תעסוקתי קבע כי אבי לא יכול לשוב לעבודה מכיוון שזה עבודה ברפדיה עבודה פיזית. כאשר פניתי לחשבת שכר היא מפנה לבית העסק עם שאלות לגבי תלוש הלא ברור בכלל. בעל העסק מפנה בחזרה לחשבת שכר. אבי לאחר ניתוח ולפני ניתוח הבא כאשר לו להתנייד והם פשוט מתעללים בו. הרופא תעסוקתי ציין כי ממליץ לפטרו בכלל מצבו הרפואי ולהעניק את כל הזכויות פיצויים וכו. בעל העסק לא מוכן לשלם . טוען כי גם אם יגיע לבית המשפט לא ישלם שום דבר. האם יש כאן מקום לתביעה, האם יש דרך להוכיח שהוא לא משלם פנסיה, לא קיבל הבראה מעולם, שעובד מ 2003 ולא 2005. אשמח ליעוץ. תודה מראש אם יש כאן עילה לתביעה ומה אני יכולה לדרוש?
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר