שלום. המעסיק במשך 6 שנות עבודה לא הפריש בצורה עקבית [חודש כן חודש לא] חלק שלו למבטחים. חלק מהסכומים שקוזזו ממשכורת העובד לא הועברו למבטחים, כמו כן גם חלק של פיצויי פיטורין לא הועברו למבטחים. עובד הזהיר את המעסיק שלא תהיה בידיו ברירה אלא להתפטר ולראות זאת כפיטורין בגלל הסיבות הנ"ל. המעסיק הבטיח לתקן את המצב וביקש מהעובד בכל זאת להמשיך לעבוד עד תאריך מסוים בגלל עומס עבודה באותו תחום תעסוקה וסוכם שהמעסיק ישלם את פיצויי הפיטורין. העובד עמד בהתחייבותו אך המעסיק לא. שאלות: 1 האם חוק פנסיה חובה מחייב את המעסיק לבצע הפרשות חודשיות למטרת פיצויים למבטחים? 2 אם בחלק מהחודשים כן הופרש כסף לטובת פיצויי פיטורין, האם זה אומר שמעסיק קיבל על עצמו את הסדר לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין למרות שאין בין העובד והמעביד הסכם עבודה בכתב?
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר