אבי (כבן 21) עבד כמוכר בחנות 33 שנים, מ 1982 ועד לפני מספר חודשים. במהלך השנים הללו לא הופרשו עבורו כספים לקופת גמל או כל חסכון פנסיוני אחר. לטענת המעביד, אבי ויתר על ההפרשה הזו לפני שנים רבות כדי לא לפגוע בשכרו, אבי אינו זוכר אם אכן התקיימה שיחה כזו ומה היה תוכנה. אבי החליט לאחרונה לפרוש ולצאת לפנסיה היות ובריאותו התדרדרה והוא אינו יכול לעבוד יותר. כשהתחלנו לבדוק מה עומד לרשותו הופתענו לגלות שמלבד קצבת ביטוח לאומי אין לו שום מקור הכנסה. האם עובד יכול לוותר על זכותו החוקית? מה ניתן לעשות?
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר