עבדתי בחברה במשך כשנה וחצי, לאחר מספר חודשים (קצת מעל הדרוש) התחילו להפריש לי לקרן פנסיה הן מהמשכורת שלי והן הפרשת מעביד והכל נראה מבוצע כנדרש. לאחר התפטרותי ביקשתי לקבל פרטים על הקרן כדי שאוכל לאחד אותה עם קרן נוספת שהייתה לי, והתברר לי שלא קיימת קרן כזאת ועד היום לא ידוע לי היכן כספי נמצא. האם במקרה מסוג זה יש צורך לפנות לעורך דין? בעבר התייעצתי עם עורכת דין שטענה שסחר הטרחה שאשלם לה לא שווה את כסף הפנסיה שאקבל. ולכן פניתי לשירות ייעוץ חינמי לאזרח אבל הנושא כבר לא מתקדם תקופה ארוכה ואני מעוניינת לנקוט בצעדים קצת יותר משמעותיים. האם יש פה עילה לקבלת פיצויים ומה ניתן לעשות? האם לפנות לעורך דין מומחה?
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק בבית הדין לעבודה. הן בגין ההפקדות והן בגין שינוי במצב בריאותי שאינו מאפשר כיסוי או פיצוי. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר