פוטרתי ממקום עבודה. המעסיק הקודם שלי לא הפרישה לי כספים לגמל ולקרן השתלמות בניגוד לחוזה. כמו כן שילם לי בפועל תעריף נמוך לשעת עבודה מזה שנקבע. לאחר התכתבות ענפה הם סירבו לשלם והגשתי תביעה לבית הדין לעבודה. זה שינה את התמונה והם הודיעו לי שהם מוכנים להגיע להסכם פשרה ולשלם את הסכומים שאכן לא שולמו שמסתכמים בכ 14,000 ש"ח בצ׳ק אחד לזכותי. כעת הם מבקשים להוסיף להסכם סעיף שלפיו אם הם יידרשו בעתיד לשלם איזשהוא מס בגין הסכום ששולם לי בפועל אצטרך לשפות אותם בסכום זה או בכל מה שהוא יכרוך. מאחר והמעסיק ידוע בנקמנותו, השאיפה שלי לא להגיע למצב שבעוד שנה אני מקבל מהם תביעה מנופחת שכוללת הוצאות טרחה שלהם ושל עו"ד ע"מ "להחזיר לעצמם" את מה ששילמו לי. מה האפשרויות העומדות בפניי? ברור שאם הסכום חייב במס הוא צריך להיות משולם, אם הם ינכו מס כרגע זה יכול להיות שרירותי והם יכולים להוריד גם 50%. אפשר לדעת מראש מה המס האמיתי שאצטרך לשלם? כך שהם יעבירו אליי את הסכום הנקי לאחר ניכיון ובכך דרכנו ייפרדו לתמיד? אודה לכל עזרה.
החל משנת 2008 יש חובה לכל מעביד להפקיד לפנסיה בהתאם לשיעורים הקבועים בצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה. זאת כאשר אין למעסיק חובה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר לעובד. כאשר מעביד אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעביד. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. כאשר המעביד מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעביד לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעביד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר