שלום רב, אני מנסה לברר מה יש ביכולתי לעשות מבחינת צעדי אכיפה משפטיים ודרישת מה שמגיע לי, לאחר שחלק מסכומי הפנסיה והחובות של המעסיק כלפי לא הועברו לקרן של ב"כלל". כלומר, הסכומים ירדו לי מתלוש המשכורת ומופיעים גם בטבלאות של רואה החשבון של המעסיק, אך בפועל הם לא הופקדו בקופה! בעצם "על הנייר" הכל תקין אך לא ברור איפה הכסף נמצא בפועל....חשוב לציין שאני כבר לא עובדת במקום העבודה הזה למעלה מחצי שנה ובמקביל גם לא משתמשת באותו סוכן פנסיה מהרגע שעזבתי את אותה עבודה, אך עדיין אני נלחמת מולם על הסכומים החסרים. הסיפור הוא מעט מורכב, משום שלטענת המעסיק הכספים הועברו לסוכן הפנסיה ואני נוטה במקרה זה לקבל את הדברים, כמו כן, אני חושבת שהמעסיק כבר לא עובד עם אותו סוכן פנסיה, השאלה היא אם למעסיק אין את החובה והאחריות לדאוג שהכספים האלה יועברו בסופו של דבר לקופה שלי?? הכספים החסרים כוללים הפרשות פנסיה מעסיק/ הפרשות פנסיה שלי והפרשות פיצויים של המעסיק. מדובר בסכום שבמצטבר מגיע לכ-3,500 ש"ח שחסרים ולא ברור איפה הם. סוכן הפנסיה לא מגיב לפניות שלי וממה שאני רואה גם לא לפניות של המעסיק. אגב, לקח גם זמן רב עד שהמעסיק העביר לסוכן הפנסיה את הכספים שהוא היה חייב לי, אך כאמור אני נוטה להאמין (על בסיס כמה בדיקות שעשיתי בנושא) שהוא אכן העביר אותם כבר. מה ביכולתי לעשות כעת? האם צריך להתלונן במשטרה על זה? אם כן כנגד מי צריך להגיש את התלונה? האם יש לי אופציה לשלוח מכתב מאיים לפני תביעה? אם כן נגד מי להוציא את המכתב? האם כדאי להגיש כבר תביעה? (כאמור, בלי לשכור שירותיו של עורך דין, פשוט אין לי את היכולת הכלכלית והבנתי שאולי ניתן לעשות את הדברים עצמאית בבית הדין לעבודה) כל זה נגרר כבר למעלה מחצי שנה ונמאס לי! תודה רבה!
החל משנת 2008 יש חובה לכל מעביד להפקיד לפנסיה בהתאם לשיעורים הקבועים בצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה. זאת כאשר אין למעסיק חובה מכוח הסכם קיבוצי או צו הרחבה המקנה זכות טובה יותר לעובד. כאשר מעביד אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעביד. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. כאשר המעביד מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעביד לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעביד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר