שלום, במשך חודש אחרי לחיצת הידיים שלחנו מספר תיקונים וטיוטות של חוזים עם עורך הדין שלנו עד שביום החתימה על החוזה, המוכר הודיע לעורך דיננו שהוא מבטל את העסקה. עורך הדין שלנו לא טרח להודיע לנו והגענו למשרדו רק כדי שהוא יגבה מאיתנו את מלוא שכר טרחתו 0.5% + מעמ כמו שהיה אמור לקבל לו התבצעה העסקה. האם הדבר מקובל או שנהוג לשלם שכר טרחה במקרה זה עבור הערכת שעו כפול שכר שעתי? בנוסף אמר שמוכן לייצג אותנו בשליחת מכתבי התרעה נגדם על מעשיהם ובתביעה נגדם בבית משפט בתמורה לאחוזים. מה האחוזים המקובלים? האם יש בכלל עילה ללכת לבית משפט או לדרוש מהמוכרים משהו רק על סמל סיכום בעל פה שהיה. אמנם בגלל שהמתנו חודש ימים לעורכת הדין של המוכרים שלא התנהלה ומשכה זמן, פספסנו עסקה אחרת חלופית, אבל האם יש תוקף משפטי אם טרם נחתם החוזה בפועל ולא נכתב זכרון דברים?
שלום רב
ענייני שכ"ט שהיו לגבי העסקה תלויים בתנאי הסכם שכ"ט מול עורך הדין, כלומר חשוב להבין מה סוכם במקרה זה ויש לבדוק את הסכם שכר הטרחה.
מבחינה משפטית גם אם לא נחתם ההסכם אך ניתן להוכיח כי התנאים סוכמו והמוכרים חזרו בהם ניתן לדרוש פיצוי כספי על ניהול מו"מ שלא בתום לב ועו"ד אולם גם כאן חשוב לבחון את מלוא נסיבות המקרה.
לעניין מכתבי הדרישה ושכ"ט באחוזים- כל עו"ד רשאי לקבוע את שכר טרחתו ואגב לא תמיד עבודה על אחוזים מול עורך דין היא נכונה ללקוח.
אתה מוזמן לפנות למשרדי לצורך השלמת פרטים והמשך בדיקה, בדרכים המקובלות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב על פניו ככל שלצד השני יש ראיה שמוכחיה כי חתמת על ההסכם הרי מדובר בראיה תקינה. תשומת ליבך כי חוזה יכול להיות גםפ בע"פ . חשוב להבין את נסיבות המקרה ואת הטענות שיש לך כנגד הצד השני. אתה מוזמן...
המשך תשובה