אחותי ואני קיבלנו במתנה ומתוקף צוואת האם ז"ל - אני ובעלי את הבית על 500 מ"ר,אחותי ובעלה את יתר הקרקע (ריק-לא בנוי), לא בוצע פיצול פיזי במגרש ולא בממ"י. אני ובעלי מתגוררים בבית ומשלמים לממ"י דח"ש מידי שנה עבור כל השטח. לאחרונה ניתן פס"ד לגבי אחותי וגיסי אשר חתמו על זכרון דברים זמני עד אשר יבוצעו כל תנאי זכרון הדברים וינוסח חוזה, אך כשביקשו לסגת מהעיסקה, תבע אותם הצד השני וכאמור ניתן תוקף לזכרון הדברים. האם ז"ל היא עדיין החוכרת בממ"י, אנו (שני הזוגות) רשומים בהערות האזהרה והאדם שחתם עם אחותי וגיסי על זכרון הדברים רשם הערת אזהרה לטובתו בדרך לא דרך. פסה"ד קובע כי בתוך 90 יום חובה על הנתבעים להסדיר את כל הדרוש בממ"י ולבצע את העיסקה, יש לומר שזה נכפה על אחותי וגיסי שאינם מעוניינים לממש עיסקה ואנו מצידנו מתנגדים נחרצות לעיסקה כלשהיא עד אשר יבוצע פיצול רשמי, פיזי ומוחלט בין החלקות. שאלותי הן - האם פסה"ד מחייב גם אותנו ? (למותר לציין ולהדגיש כי אנו שלחנו לביהמ"ש כתב התנגדות לפני הדיון בזכרון הדברים, אך השופט דחה את בקשתנו, אך לעומת זאת קיבלנו גם אנו בדואר רשום את פסה"ד); כמו כן, במידה ואנו (בעלי ואני) מצידנו נסרב להסדיר את הנושא בממ"י ונסרב להעביר את זכויות החכירה מאימנו ז"ל על-שמנו ?, מה יכול לקרות ?. אודה לתשובה דחופה. בברכה, רותי ג.
שלום רב,
התשובה לשאלתך מורכבת וארוכה. אין זה המקום. יש לראות את פסה"ד והסכם המכר וכן את צו הירושה ואת יתר הפרטים טרם מתן תשובה היות והמצב שלכם אינו פשוט כלל ועיקר.
יש הרבה דברים שנדרש לעשות על מנת לבצע את הפיצול ולהתנתק משותפייך לקרקע.
בברכה,
און צוק, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אליוב-גרין משרד עורכי דין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר