שלום, אני בעלים בדירה בבניין שקיבל צו בתים משותפים לפני כשנה אך הדירות בבניין לא רשומות על שם הדיירים והזכויות בטאבו נותרו כנראה אצל היזם. (בנסח בסעיף בעלויות רשום - רישום בית משותף קקל) במקביל, כן חתמתי על חוזה חכירה והחוזה הוא על שמי. כיצד עלי לרשום את הזכויות על שמי? טפסים ? תהליך? אודה לך מאוד על כל הכוונה שתוכלי לתת. תודה משה
משה, שלום רב!
לא רבים זוכרים כי חלק מהתחייבותו של הקבלן כלפי הקונה במסגרת חוזה המכר, הינו להסדיר את נושא הרישום בטאבו על שם הקונה. הסדרה זו כוללת מספר פעולות אשר מתרחשות בטור עוקב ואשר כל שלב בו מותנה בסיום השלב הקודם לו.
השלב הראשון הוא רישום "פרצלציה". השלב השני הוא רישום בית משותף. השלב השלישי והאחרון הוא רישום הזכויות כלומר רישום הדירה על שמו של המשתכן כבעלים או כבעל זכות חכירה. בשלב זה נרשמת גם המשכנתה לטובת הבנק אשר סייע למשתכן במימון רכישת הדירה, וכמו כן עשויות להירשם הערות אזהרה שונות בהתאם לנסיבות.
חברה משכנת, ממנה נרכשה הדירה, אחראית כלפי הרוכש לסיים את כל הליכי רישום הפרצלציה, תשריט וצו הבית המשותף (בבתים משותפים) ואת הליכי רישום הזכויות של הרוכשים בלשכת רישום המקרקעין (טאבו). לצורך רישום זה גובה החברה, בדרך כלל, מהרוכשים תשלום מראש עבור הוצאות הרישום.
סעיף 6 לחוק המכר (דירות), תשל"ג-1973 קובע:
המוכר דירה בבית הניתן לרישום בפנקס בתים משותפים כאמור בסעיף 142 לחוק המקרקעין, חייב לגרום לרישום זכויות הקונה בדירה בפנקס בתים משותפים לא יאוחר מתום שישה חודשים ממועד רישום הבית בפנקס הבתים המשותפים או ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה, לפי המאוחר.
עליך ליצור קשר עם חברה משכנת ולברר באיזה שלב נמצאת העברת זכויות על שמך.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אליוב-גרין משרד עורכי דין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר