הי, אני מנסה לסייע למישהי בסוגיה הבאה- בעל ואישה התגרשו והבעל נשאר לגור בבית (כבר 10 שנים), שניהם עדיין בעלים משותפים של הבית והאישה, לה שייכים 50% מהבית, רוצה לוודא שהגבר לא ימכור את הבית ללא הסכמתה ומבלי שתקבל את חלקה. האם עליה לעשות הערת אזהרה על הבית או הערה מסוג אחר? מה עליה לעשות? תודה.
יהל, שלום רב!
במידה ואישה מעוניינת לרשום הערת אזהרה עליה לצרף לבקשתה לטאבו כתב הסכמה לרישום ההערה בחתימת בן זוגה לשעבר.
אם הבנתי נכון, ברצונו של גבר למכור את חלקו בדירה.
בעוד שכל בעל בדירה היה יכול באופן חופשי לגמרי למכור חלקו בדירה, אילו השותף השני היה אדם זר, באשר לדירה השייכת לבני זוג המצב הוא שונה. בין בני זוג שבבעלותם המשותפת דירת מגורים קיימת זכות קדימה באשר למכירת מקרקעין משותפים כנ"ל.
סעיף 101 לחוק המקרקעין קובע: מקרקעין שהם בבעלות משותפת של בני זוג, והם משק חקלאי או בית עסק המתנהלים על ידיהם במשותף או דירה המשמשת להם מגורים, לא יהיה בן זוג זכאי להעביר חלקו לאחר אלא אם הציע אותו תחילה לבן-זוגו.
נכון, כי כעת בעל ואישה גרושים, דהינו מבחינה משפטית הם אינם בני זוג. אולם במקרה של מחלוקת בדבר מכירת דירה, על האישה לטעון כי יש ליישם את הסעיף הנ"ל שכן למעשה, לא חילקו את הנכס אלא נותרו להתגורר בו. אם בן זוג לשעבר לא יסכים להציע לה את חלקו, יש לרוץ לבית משפט ולהגיש בקשה לצו מניעה שימנע מהבעל לבצע כל עסקה בנכס עד להגעה להסדר בעניין זה עם גרושתו.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר