שלום רב, לפני שנישאנו (7/13) הורי בעלי קנו לבעלי דירה ואמרו כי הדירה על שמו. בידיי העתק מהחוזה בו מצויין שהקונה הוא בעלי, והוא החתום היחידי וכן מצורף נסח טאבו שבשורת "בעלויות"-מצויינים הבעלים שמכרו את הדירה ותחת "מהות פעולה"-מכר. כיום כשבעלי שוקל למכור את הדירה, הוריו אומרים לו שאינו יכול כי הדירה על שמם (בעלי לא זוכר אם החתימו אותו על חוזה נוסף) וכי עשו זאת מחשש שנתגרש ואקח חצי מהדירה וכי למעשה הדירה רשומה על שמו בצוואה. על כן הוצאתי נסח טאבו דרך האינטרנט וגיליתי שבשורת "בעלויות", כתוב: שטר 0001: תאריך 25/3/14 , שם אמו ותחת "מהות פעולה"-מכר ללא תמורה והחלק בנכס: 1/3 + שם אביו וחלקו: 1/3 (ללא "מהות פעולה") שטר 0002: תאריך 25/3/14 , שם בעלי ותחת "מהות פעולה"-עודף, וחלקו: 1/3. ***1. האם שלושתם בעלי הדירה? ***2. מה זה עודף? ***3. האם אפשרי השינוי שנעשה בנסח טאבו ללא שינוי בחוזה? ובכלל אשמח לכל הבהרה שתוכל להאיר את עיניי במה שמתרחש בסיפור הזה. בתודה מראש, איריס
איריס שלום רב,
נסח טאבו, הינו למעשה ת"ז של הנכס.הוא מודיע לנו בעצם , מיהו בעליו החוקיים של הנכס ואילו הגבלות או התראות ישנן לגבי הנכס שבנדון.
לפי נסח טאבו, אשר נמצא בידייך, כעת דירה רשומה על 3 אנשים: אמו של בעלך, אביו של בעלך ובעלך, וכל אחד מהם רשום כבעל 1/3 זכויות בדירה. דהינו, הם שלושתם בעלי הדירה.
סביר להניח כי במקרה שאת מתארת, התרחש הדבר הבא: בחודש יולי שנת 2013 בעלך רכש את הדירה (אין נפקא מינה מי שילם תמורה בגין רכישה- הורים של בעלך או בעלך בעצמו, העיקר - מי נרשם בתור קונה בהסכם מכר). ובחודש מרץ 2014 בעלך נתן במתנה לאמו 1/3 זכויות בדירה (ללא תמורה כפי שצוין בנסח טאבו) ו-1/3 נתן במתנה לאביו, ונשאר לבעלך רק 1/3 (עודף).
בעל הדירה רשאי לתת את הדירה או חלק מהדירה במתנה למישהו בהתאם לתצהיר מתנה או הסכם מתנה ואין צורך לשנות הסכם מכר, לפיו רכש בעלך את הדירה, משום שהסכם מתנה לא תלוי בהסכם מכר אשר נחתם לפניו.
בעלך יוכל למכור, לתת במתנה, לצוות וכו' רק 1/3 מזכויותיו בדירה, אשר נרשמו על שמו. לגבי צוואה, ככל הנראה, הוריו של בעלך ציינו בצוואותיהם כי הם משאירים לו את חלקיהם בדירה, אך הוא יוכל לממש את זכויותיו בחלקים אלה אך ורק לאחר אריכות ימי ההורים.
אם ברצונו של בעלך יהיה לבצע פעולה כלשהיא בחלקי הנכס הרשומים על שם ההורים כל עוד הם בחיים, ראשית יש לגרם לכך כי חלקים אלה יהיו רשומים על שם בעלך. לצורך כך ניתן לערוך הסכמי מתנה או תצהירי מתנה שלפיהם יעבירו הפעם ההורים את חלקיהם בנכס (1/3 ו - 1/3 בהתאמה ) לבעלך. ייתכן והוא יוכל לשכנע אותם בכך כי איניכם מתכוונים להתגרש.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אליוב-גרין משרד עורכי דין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תודה רבה ! על תשובתך המפורטת, המקצועית והמלמדת. הנך היחידה שהשבת לשאלתי ביסודיות רבה ועל כך באמת מגיע לך יישר כח וכל הכבוד! הארת את עיניי וכעת אני מבינה את מה שהתרחש מאחורי הקלעים ויודעת כיצד להתמודד עם הסוגיה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אליוב-גרין משרד עורכי דין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר