סבתי וסבי ז"ל רכשו לפני 20 שנה דירה מהמינהל והחב' המשכנת הוסמכה לנהל מטעם המינהל את רישום הזכויות עד לרישומו בטאבו. לפני 4 שנים פנינו לעו"ד מטעם החב' המשכנת וביקשנו ממנו לדאוג להעברת הזכויות בטאבו (קיימת חסויה שעל פי צוואת הוריה, סבי וסבתי, הותירו לה זכות מגורים ונדרשנו על ידי האפוטרופוס הכללי להוסיף גם הערת אזהרה לטובתה). המצאנו לעוה"ד את כל המסמכים והאישורים הדרושים וכן שילמנו לו סכום כסף לבקשתו כדי שישלים את הרישום ועד היום, משום מה, הנכס עוד לא נרשם בטאבו. שאלתי היא, האם ניתן לתבוע את החב' המשכנת על אי רישום זכויות במשך 20 שנה? האם למרות שהזכויות עדיין לא נרשמו בטאב על שם הרוכשים, ניתן לרשום הערת אזהרה לטובת החסויה? מה עושים כדי לזרז את העניין?
בת חן שלום רב,
ראשית, יש לבדוק האם בהסכם מכר אשר נחתם בזמנו עם החברה המשכנת, קיימת התחייבות מפורשת של החברה לרשום את הזכויות בטאבו תוך מועד מסויים. ככלל, הסכמי מכר מנוסחים על ידי משרדי עו"ד המלווים את החברה והם מגנים בעיקר על האינטרסים של החברה. לדוגמא, בתיק מסויים, שהיה בטיפול משרדנו, הנוסח של הסעיף הרלוונטי בהסכם ציין כי "הזכויות יירשמו עם יצירת התנאים המשפטיים..." החברות אינן מעוניינות לרשום את הזכויות שכן הן גובות כסף על כל העברת זכויות בין רוכשי משנה ועל ידי המנהל אפילו הוגשו כמה תביעות נגד החברות המשכנות בגין אי-רישום זכויות במועד.
הצלחת התביעה תהיה תלויה במידה רבה בכך מהו נוסח ההסכם, האם הוגשו כל המסמכים הדרושים לצורך רישום הזכויות, האם קיימת מניעה אובייקטיבית לרישום הזכויות מבחינת המדינה והאם התיק כבר הוגש לטאבו או לא.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר