שלום רב, בשנת 2000 רכשנו שטח מהמינהל ובנינו עליו את ביתנו..למה נדרש רישום בטאבו והאם מחוייב? תודה
עינת שלום רב,
הרוכש דירה או בית על אדמת רשות חותם על חוזה חכירה עם הרשות.
חוזה זה מבטיח את זכויות החכירה (שכירות לתקופה ארוכה), אך הבעלות
על הקרקע נותרת בידי מדינת ישראל, קרן קיימת לישראל או רשות הפיתוח.
חלק גדול ממלאי הדירות שטרם נרשמו בטאבו מצוי בניהול החברות המשכנות הגדולות.
טאבו – האגף לרישום והסדר מקרקעין – הגוף הרושם את נכסי הנדל"ן בפנקסי המקרקעין ונותן לרישום תוקף חוקי. חוק המקרקעין קובע, כי כל רכישת דירה או נכס נדל"ן, במכר או בחכירה, מקבלת תוקף סופי רק לאחר שנרשמה בטאבו.
הרישום בטאבו כדאי ממספר סיבות - הוא נותן תוקף חוקי לרישום בפנקסי המקרקעין, מעלה את ערך הנכס, מאפשר הקלות בהליכי קבלת משכנתא, מאפשר העברת זכויות מהירה, מאפשר חיסכון בכסף ובזמן ומהווה תנאי הכרחי אופציונאלי להעברת בעלות.
רישום זכויות חכירה בלשכות רישום המקרקעין (טאבו), הינו רישום המעיד על קבלת זכות חכירה לתקופה ארוכה מבעלי הקרקע (חכירה הינה שכירות לתקופה העולה על 25 שנה). ברישום הזכויות נרשמת תקופת החכירה ומועד סיומה, האם החכירה מהוונת, נרשמות משכנתאות, עיקולים, צוי מניעה וכדומה. רישום בטאבו מתאפשר רק כאשר קיימת חלוקה (פרצלציה) לגושים, חלקות ותתי חלקות, וכן לאחר רישום בית משותף (דו משפחתי בבנייה צמודת קרקע או 4 יח"ד ובשתי קומות בבנייה רוויה)
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אליוב-גרין משרד עורכי דין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר