שלום,הורי קנו בית לפני מספר שנים ולאחר מכן ראו שמחיר הבית גבוה להם מדי אז סבי הציע להם שהוא יעזור להם בתשלום הבית אך בתמורה שהבית יהיה רשום על שמו בטאבו הוריי הסכימו והבית הוקם. לאחר כמה שנים סבי נפטר ואחרי חודש פתחנו את הצוואה שלו והופתענו לגלות שאבי לא קיבל חצי מכל הנכסים על פי החוק אלא כל נכסיו יעברו לסבתי מכיוון שכך סבי רשם בצוואתו. כיום סבתי רשומה כחסויה עם אפוטרופוס ומאיימת עליי ומשפחתי כי תעיף אותנו מהבית למרות שהורי שילמו חלק גדול מאוד על בניית הבית ועד היום אנחנו עדיין גרים באותו הבית ,האם היא יכולה לבצע זאת או לכפות עלינו לשלם לה שכירות?
יניב שלום רב,
על מנת לבצע פעולה כלשהיא בנכס, האפוטרופוס של הסבתא צריך להגיש בקשה לקיום צו קיום צוואה של סבך. הוא אף צריך לפרסם את העניין ברשומות ובעיתונים יומיים ולשלוח לכם הודעה על כך. ללא קשר ולמקרה שהוא לא יעשה זאת, תכתבו לו כי בדעתכם להגיש התנגדות לצו קיום צוואה וכי יודיע לכם על הגשת הבקשה לצו קיום צוואה. אם יהיה לו מכתב כזה, כבר לא יוכל להגישה בחשאי.
עם הגשת הבקשה לצו קיום צוואה של סבך, קמה לכם הזכות להגיש התנגדות למתן הצו. בהתנגדות אתם צריכים לפרט את כל הנסיבות של רכישת / בניית הבית, לצרף את האסמכתאות וההצלחה של ההליך תלויה בכוח הראיות שלכם. הבעיה כי ההורים לא הסדירו בשום צורה את ההסכם עם סבא וכעת חוק הירושה לא חל, אלא צוואתו בלבד, והוא היה הבעלים של הבית מבחינה פורמאלית.
אתם גם יכולים להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי, לפיו הבית הוא של ההורים (פירוט נסיבות וראיות כמו בהליך של התנגדות הנ"ל), אך לא נראה לי כי במקרה זה המתקפה היא הדרך הטובה יותר. עדיף ללכת בדרך המלך – התנגדות לצו קיום צוואה.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר