בזמן נישואיי לבעלי רכשנו דירה מעמידר מהזכויות של האמכ שלו. רק כעבור 5 שנים ניתן להעביר את הבית מאחר ויש הערת אזהרה. הבית נרכש במזומן בכספו של בעלי אך אני גם הייתי שותפה לקנייה מאחר שגם אני לקחתי הלוואה מחשבון הבנק הפרטי שלי. הוא לא רוצה לתת לי כלום וטוען שהוא קנה את הבית בכסף שלו. במשך 3 וחצי שנים חיינו אצל אמא שלי ולא שילמתי לה כלום. אני גם נתתי המון כספים ואיי מרגישה שאני כבולה בידיים שלו. אשמח אם תייעצי לי. המצב הכספי שלי לא טוב ואני לא יודעת מה לעשות? תודה רבה מאור ( בחורה)
מאור שלום רב,
בשאלתך יש לנו 2 היבטים הקשורים זה בזה:
1. העניין של בעלות על הדירה ורישומה.
2. זכויותייך בדירה בפרט וברכוש המשותף שלך עם בעלך בכלל.
נתחיל מהשאלה השניה דווקא - הכלל הוא כי כל הרכוש אשר צברתם במשך חיי הנישואין שלכם הוא משותף! אז אף אם הדירה רשומה רק על שם בעלך, אין לך מה לדאוג, היא תהיה משותפת, שכן היא נרכשה במשך החיים המשותפים.
הקושי שלנו הוא כי ככל הנראה, הדירה רשומה על שם חמותך, ולא על שמו.
ואז אנו נכנסים לצורך בהוכחה, כלומר אם בעלך לא יסכים לרשום את הדירה גם על שמך לאחר שניתן יהיה לעשות זאת מבחינת חברת עמידר, עלייך להוכיח כי גם השקעת בדירה זו וכי חלק מהדירה שייך לך. אני מצטערת על כך שהמצב הגיע לזה המתואר בשאלתך, אך כעת כדי להגן על זכויותייך, עליך לפעול, לבקש סיוע משפטי בלשכה לסיוע משפטי או בארגונים התנדבותיים שונים, המעניקים סיוע לנשים, כגון נעמת, ויצו וכו', ולהגיש תביעה לפסק דין הצהרתי, לפיו יש לך חלק בזכויות בדירה הנ"ל.
התביעה מוגשת לבית משפט לענייני משפחה – יש להגיש אותה נגד בעלך ואמו ולצרף גם את חברת עמידר נגדה לבקש צו כי לא תעביר את הדירה על שם בעלך, לפני הכרעה בתביעה זו וכן לאסור עליה לעשות "דיספוזיציה בנכס".
את צריכה לטעון כי 1. השקעת בנכס ממיטב כספך (לצרף דוחות הלוואות מהבנק שלך וכו'), 2. הסתמכת על כך שיש לך דירה הזאת, לכל לא רכשת דירה משלך ונגרם לך בכך נזק, 3. התגוררתם בדירה של אמך ללא דמי שכירות, זו גם השקעתך ברכוש המשותף (הייתי מגישה גם תביעה מטעם אמך לתשלום דמי שכירות ראויים נגד בעלך, על מנת "ליצור לחץ") ותראי שבית משפט יגן על זכויותייך!
חשוב לציין, כל עוד בעלך לא משתף איתך פעולה, בעמידר את לא תוכלי לעשות כלום, שכן דירה מבחינה פורמלית רשומה על שם חמותך.
דברי איתו שוב, אל תספרי את כל מה שאת מתכוונת לעשות, אך תגידי כי קיבלת יעוץ משפטי וכי הוא חייב לחתום על הסכם ממון, לפיו ירשום את הדירה גם על שמך (צריך לעשות עם עו"ד ולאשר בפני שופט בית משפט לענייני משפחה). אם הוא לא יסכים – תגישי תביעה/ות כפי שתיארתי. אל תהססי – הדרך אולי לא קלה, אך היא מתחילה מצעד ראשון!
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר