לאימי בית פרטי בן 40 שנה הרשום על שמה בטאבו השטח שלה בחלקה הוא כחצי דונם מתוך דונם. בחצי השני של השטח הצמוד לה גם כן חצי דונם נבנה בנין למגורים בן 10 דירות ע"י קבלן ולאחרונה עוה"ד של הדיירים לוחצים לרישום כל החלקים כבית משותף כולל חלקה של אימי שכאמור היא בית פרטי יחיד. מה דעתך יהיה הליך הרישום האופטימלי למקרקעין מסוג זה והאם לסרב לחתימה על מסמך רישום בתים משותפים? יש איזו עיצה שתועיל לנו במצב זה? אני מאוד מודה לך
אבי שלום רב,
ראשית, אני מברכת אותך על הצעד שעשית - לברר, כיצד אפשר לנהוג במצב זה לפני שאתם פועלים. לרישום המקרקעין בתור בית משותף השלכות רבות, אשר אומנם לא אוכל לפרט במסגרת תשובתי את כולן שכן מדובר בנושא מורכב הדורש בדיקה ודיון במסגרת פגישת יעוץ , אך אציין כי בעיקר ההשלכות הן בעניין זכויות בניה שצמודות למקרקעין.
אני מניחה כי קיימות 2 תת חלקות בחלקה הגדולה הכוללת של חצי דונם עליה מדובר. תכנית בניין עיר (תב"ע) קובעת מה ניתן לבנות על המקרקעין ובתכנון חכם ניתן להוציא מהמקרקעין הרבה מעבר למה שנראה מלכתחילה. ייתכן ולחלקה עוד זכויות בניה בהיקף ניכר שלא נוצלו, ובמסגרת רישום כבית משותף אמך בפועל תוותר על חלק מהזכויות.
נושא נוסף הוא רכוש משותף שייתכן וחלק מהקרקע הצמודה לביתה של אמך תיכלל במסגרת הרכוש המשותף של הבית המשותף הכולל.
על פניו נראה כי עדיף לעשות הסכם שיתוף במקרקעין, כלומר בחלקה כולה ולא להיכלל במסגרת הבית המשותף יחד עם הדיירים של הבית המשותף שנבנה על תת חלקה השניה. אך ראשית יש לבדוק מה ניתן לעשות במסגרת תב"ע.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר