שלום, רכשנו דירה יד שנייה וחתמנו על הסכם ובפועל אנחנו אמורים להיכנס לדירה בפברואר. עד כה שילמנו מחצית מהסכום וכאשר הגיע שמאי ( מטעם הבנק לצורך לקיחת משכנתא) התגלה כי יש טעות בתשריט בית משותף וכל עוד הטעות לא תתוקן הבנק לא יאשר לקיחת משכנתא. כרגע זה נמצא בטיפולם של המוכרים ונראה כי זה ייקח עוד הרבה זמן עד שהטעות תתוקן. יש לי מספר שאלות : 1. האם ניתן לבטל את העסקה ? או רק לאחר שנגיע לחודש פברואר יהיה ניתן לבטל? 2. האם ניתן לתבוע את העוד שלנו שלא בדק נכון המסמכים לפני שחתמנו על הטפסים ? 3. האם ניתן לתבוע את המוכרים ?אודה לתשובתך, רינת.
רינת שלום רב,
ראשית, על מנת להשיב באופן מדויק על השאלה, יש ללמוד את הסכם המכר. אך באופן כללי בד"כ במבוא להסכם מכר המוכרים מצהירים כי הממכר הוא דירה על פי הפרטים המנויים בסעיף הראשון להסכם והפרטים האלה הנם נכונים. בד"כ גם אי-נכונות ההצהרות של הצדדים הנה 'הפרה' או אפילו 'הפרה יסודית' של ההסכם. ואז אתם בהחלט יכולים לטעון להפרת ההסכם ולבטל אותו.
מצד שני, את צודקת בכך כי אתם (באמצעות עו"ד שלכם) הייתם אמורים לבדוק את הדירה מבחינה משפטית, כולל בדיקת התאמת הרישום לתשריט. הדבר יבוא לידי ביטוי בעניין מאזן הנוחות ביניכם, כלומר למי נגרם/ייגרם נזק רב יותר ומי תרם יותר להיווצרות המצב.
מכיוון שקיימים שיקולים לכאן ולכאן, כדאי לבוא ולדבר עם המוכרים ולהציע להם לבטל את ההסכם בדרכי נועם וללא פניה לערכאות משפטיות והוצאות מיותרות.
את הפניה הנ"ל כדאי לעשות כמה שיותר מהר ועדיף בכתב לפקס/דואר רשום של עו"ד המייצג את המוכרים. לאחר מכן ככל הנראה, תתקיים פגישה אישית וייתכן והדברים ייסגרו.
אם לא תהיה ברירה, תצטרכו להגיש תביעה כנגד המוכרים, אך כפי שהסברתי לעיל, יש במקרה זה שיקולים גם לרעתכם.
אכן, אתם יכולים להגיש תביעה נגד עו"ד שטיפל בעסקה. גם כאן, יש קודם כל לפנות אליו ולהציע לו להסדיר את העניין בדרכי נועם, לומר כי נגרמו לכם נזקים רבים בגין רשלנותו המקצועית.
בהצלחה,
עו"ד סבטלנה גרינפילד.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין גלעד אליוב ואיציק גרין
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר