שלום, ברצוני לרשום פטנט אך בחיפוש שעשיתי (לפני שאתחיל את התהליך) מצאתי 2 פרסומים קודמים הקשורים לנושא. הפטנט שאני חושב עליו כולל חלק מפרסום א וחלק מפרסום ב אך המוצר הינו שונה מהותית משניהם. האם ניתן לצטט נגדי את שני הפרסומים הקודמים כשילוב ביניהם ואז למנוע התקדמות המצאתית? או שכל אחד מהפרסומים הקודמים הוא נפרד בפני עצמו ולא ניתן לשלב ביניהם למוצר אחד ולצטט אותו כנגדי. במילים אחרות - שני הפרסומים כשלעצמם לא פוסלים לדעתי התקדמות המצאתית, אך שילוב שלהם יכול ליצור מוצר שקרוב לפטנט עליו אני חושב.
שלום תמיר,
נסחת את הבעייה במדויק! התשובה היא כן, יהיה ניתן לצטט שילוב של שני פרסומים קודמים כדי לשלול התקדמות המצאתית. זוהי השגה די נפוצה, והיא מאד סובייקטיבית. לאותה בקשה, יכול להיות שבמדינה אחת בוחן לא יעלה טענה זו ובוחן אחר כן יעלה טענה זו.
ישנן מספר דרכים כדי להתקגבר על השגות כאלה, לדוגמא לשלב בפטנט שלך לפחות תכונה אחת ייחודית שאין באף אחד משני הפרסומים. צריך גם לבדוק האם השילוב של שני הפרסומים הוא טבעי או שבמדובר בתחומים שונים ואין שום מוטיבציה לשלבם.
בברכה,
גדי בנט, עורך פטנטים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גד בנט, עורך פטנטים
053-9428913
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום גידי, מבחינת רישום הפטנט, זה לא ממש משנה. אתם יכולים לרשום את הפטנט על שמכם האישי, על שם החברה, מה שתחליטו. השיקול הוא יותר עסקי. אם אתם מקימים חברה, בד"כ רושמים את הפטנט כרכוש החברה. כך גם ההו...
המשך תשובה