כאשר בעל פטנט מעניק רישיון בלעדי למישהו בגרמניה, מהן הזכויות של בעל הפטנט לאחר שהוא מעניק את הרשיון.(האם הוא יוכל לתבוע למשל מפרים אחרים על הפרת הפטנט שלו או יוכל להעניק רשיונות נוספים למרות שהעניק רשיון בלעדי. ומה הזכויות שמקבל הפטנט לאחר קבלת הרשיון האם יוכל לתבוע למשל אתבעל הפטנט על הפרה אם אדם אחר מפר או את האדם השני שמפר?)
שלום מיטל,
אענה לך ברמה העקרונית. אם את מתעניינת ספיציפית עבור גרמניה, צריך לבדוק גם עם עורך פטנטים גרמני, מה אומר בדיוק החוק הגרמני.
ברמה העקרונית, אחרי שבעל פטנט מעניק רשיון ייחוד במדינה מסוימת, אין לו יותר זכות להעניק רשיונות נוספים באותה מדינה וכן אין לא זכות להשתמש באמצאה (אלא אם כן, צויין במפורש בהסכם בינהם אחרת).
אם צד ג' מפר את הפטנט, הן בעל הפטנט והן בעל הרשיון הבלעדי יכולים לתבוע אותו על הפרה.
בברכה,
גדי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גד בנט, עורך פטנטים
053-9428913
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום משה, אם אתה חושף את הרעיון שלך במלואו למשרד התחבורה בלי קבלת שום התחייבות מהם, אתה מקטין את הסיכוי שלך לקבלת תמורה לרעיון, כי למעשה לא יצטרכו אותך יותר. מה תעשה אם יטענו שהם מכירים כבר את הרעיון...
המשך תשובה