1. ברצוני לדעת אם בישראל אפשר להעניק פטנט על גנים מבודדים (כמו במקרה של מיריאד ופרשת המוטציות brca1/2). 2. לפי ההוראה של רשות הפטנטים (הע'-ג/23.1) ניתן לרשום פטנט על שיטות לדיאגנוזה. מה הכוונה לשיטות לדיאגנוזה? והאם בדיקה גנטית - מיפוי גנטי או למשל בדיקה הדומה לזו שעושים על מנת לזהות את המוטציה bcra1 ניתן לרשום עליה פטנט מחברה שרשמה פטנט על המוטציה עצמה?
שלום אחמד,
1. לפי חוזר רשם מספר מ.נ 68 מ- 2008 ניתן לתבוע רצפים כשלעצמם בתנאי שבפירוט תתואר הפעילות של הרצף הביולוגי והוא נתבע כרצף עצמו ולא כחלק מקטע גדול יותר (לדוגמא, יש לעשות שימוש בתביעות במלה "consisting" ולא במלים "comprising", "containing", "covering", "having" או "including"), במידה ולא מצוינת בתביעה פעילות הרצף.
2. שיטה לזיהוי מוטציה או איבחון למחלה למשל הן שיטות דיאגנוסטיות וניתן לרשום עליהן פטנט, בניגוד לשיטה לטיפול באדם. אם נרשם פטנט על המוטציה עצמה (או הרצף) ולא תוארה השיטה לדיאגנוסטיקה תוך שימוש באותה מוטציה בפטנט הקודם – ולכן היא כעת חדשה, ניתן לרשום עליה פטנט בישראל.
בברכה,
גדי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גד בנט, עורך פטנטים
053-9428913
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ליאור, ברמה העקרונית אין לך שום בעייה לרשום פטנט על שיפור של מוצר קיים. הפטנט (בהנחה שניתן) יהיה על השיפור בלבד. תוכל לרשום אותו במדינות כרצונך. שים לב שיכול להיות מצב שתקבל פטנט על השיפור אבל ...
המשך תשובה