שלום רב, לאחרונה פיתחתי מוצר שברצוני למכור באינטרנט. מבדיקה שערכתי מסתבר שאינני הראשון שפיתח מוצר זה וישנו מוצר דומה להחריד שקיים מספר שנים בשוק. האם עלולים להאשים אותי בהפרת זכויות יוצרים מאחר והמוצר שלי "מחקה" מוצר קיים בשוק?
שלום גל,
אי אפשר לתת ייעוץ אישי בלי להכיר את הפרטים, אבל אשרטט לך את העקרונות הפועלים.
אם המוצר הקיים מוגן בפטנט או מדגם רשום באותה מדינה, זכויות הפטנט או המדגם אסור לך למכור מוצר זהה (או דומה מאד) למוצר המוגן.
אם אין לבעל המוצר השני זכויות רשומים, הוא עדיין עלול לתבוע אותך אבל הקייס שלו יהיה יותר קשה להוכחה ותלויים בחוקי המדינה. בישראל ישנם סעיפים כלליים כמו "גניבת עיין" או "עשיית עושר שלא במשפט" שכדי לממשם צריך התובע להוכיח מוניטין בשוק וכו', מה שבהפרת פטנט אין כל צורך להוכיח.
אני מניח שאתה מתכוון למכור את המוצר בשם שונה לגמרי, אחרת גם שם אתה חשוף.
אתה צריך לבדוק את הנושא יותר לעומק עם עו"ד מסחרי המתמחה בקניין רוחני. התשובה יכולה להיות שונה בכל מדינה...
בברכה,
גדי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גד בנט, עורך פטנטים
053-9428913
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום פרי, באופן עקרוני (וברירת המחדל של החוק בישראל) אם עובד מפתח אמצאה בתחום העבודה של המעביד, האמצאה שייכת למעביד (בעלות). העובד ירשם כממציא (תואר "כבוד" ללא משמעות כלכלית). אם ברצונכם להעניק לעוב...
המשך תשובה