שלום רב, אני עובדת בחברה מסוימת שחתומה על חוזה בנוגע לזכויות על פטנטים. עכשיו, אני והמשפחה שלי המצאנו פטנט מסוים שלא קשור לעבודה השוטפת שלי בחברה, משהו אחר לגמרי ולפני שאני מתחילה את כל התהליך אני מעוניינת לברר האם הסעיף בחוזה עבודה תקף גם למצב כזה שהפטנט הוא על ידי בני משפחה וכל אחד עובד במקום אחר?
שלום עדן,
אם אני מבין נכון את שאלתך, את חתומה על חוזה עבודה המפרט שכל האמצאות שתגיעי אליהן בעבודה שייכות למעביד. עכשיו פתחת ביחד עם עוד בני משפחה אמצאה שאינה קשורה לתחום העבודה, ואת רוצה לברר את חובותייך למעביד שלך.
ע"פ החוק, את חייבת לדווח למעביד בכתב על כל אמצאה שהגעת אליה (בכל תחום שהוא!). המעביד יכול לבקש לקבל את הזכויות לאמצאה רק במקרה שהיא קשורה לתחום העבודה, ויש לו 6 חודשים לעשות זאת מיום ההודעה שלך.
שימי לב, שגם אם האמצאה קשורה לתחום העבודה, אם נגיד עבדת על האמצאה עם עוד 3 שותפים, למעביד תהיה זכות לדרוש רק את החלק שלך, דהיינו 25% מזכויות הפטנט.
בברכה,
גדי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גד בנט, עורך פטנטים
053-9428913
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום לידור, ברמה העקרונית, ניתן להגן בפטנט על כל וריאציה שאתה יכול לחזות. ברמה המעשית, לא קל לקבל פטנט ובוחן הפטנטים (בכל מדינה) צריך להשתכנע שאין פרסום מוקדם של מוצר זהה או שניתן להגיע למוצר שלך ע"י...
המשך תשובה