שלום במסגרת חקירה משטרתית , נתפש אקדחי על ידי המשטרה לפני 6 שנים, לאקדח לא היה שום אזכור האשמוות וכדומה. ובלי שום קשר לנשוא החקירה . לאחר סיום ההליך המשפטי ,למרות בקשותי להשבת הנשק, המשטרה גררה רגליים ולא השיבה לבקשותי, בכל התקופה הזאת ,למרות שאמרה שאין לה התנגדות להשבת הנשק לחזקתי , בינתיים פג תוקף הרישיון, ואגף הרישוי הנשק דחה את בקשתי לחידוש הרישיון וטען שאני לא יכול לחדש את הרישיון, כיוון שרציפות של החזקת הנשק נקטעה - אני נסמכתי בבקשתי לחידוש הרישיון, על תבחין המשמר- מעל20 שנים -של החזקת נשק . המוצא היחיד להשבת הנשק הינו לפנות לבית משפט. האם ניתן לפנות בעתירה זו גם לבית המשפט השלום ? ואם האפשרות היחידה לעתור לבית המשפט הינה לבית המשפט לעניינים מנהליים , כמה עולה האגרה ? האם כדאי לטרוח , לאור העלות הגבוהה של האגרה - (אני חושב)- מול עלות של האקדח שהיא כ-2000 ש"ח .
מור שלום,
על החלטת פקיד הרישוי ניתן לערור בתוך 90 לוועדת הערר ועל החלטתה של וועדה זו ניתן להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי.
האגרה קבועה בתקנות ומתעדכנת בהתאם.
אני ממליצה לך להתייעץ עם עורך דין ולא לנהל הליך זה, הדורש מקצועיות וידע משפטי, לבדך.
מעבר לכך, ההחלטה באם עלות אגרת בית המשפט הינה הוצאה כדאית תלויה בשיקוליך האישיים בלבד - ובכללם, רצונך וצרכיך להחזיק בנשק ולאו דווקא עלותו של הנשק.
בהצלחה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר