את הקנס בגובה 730 שקל קבלתי מעיריית נתניה. במקום המיועד להשלכת הפסולת ביום מסוים בשבוע בסביבת ביתי מצא הפקח שתי מעטפות עם שמי עליהן. לא פשעתי ולא חטאתי ובכלל לא הייתי מודע לקיום המקום, כי בכול מטפלים עובדי הניקיון של הבניין ועובדי הפינוי של העירייה. העניין קומם אותי ועברתי מול עיריית נתניה את כל התהליך כדי למנוע את הגזירה, אך ללא הואיל ובסוף בקשתי להישפט. אומנם צילמתי את המקום כ-3 חודשים מיום "העבירה" ושלחתי לעירייה תמונות שמראות עד כמה פסולת נשאר אחרי המלאכה של עובדי העירייה ביום הפינוי, אך זה לא שכנע את העירייה. אוסיף רק שדייר אחר בבניין קבל קנס דומה לחלוטין עם ראיות ממש דומות. והעירייה כן בטלה לו את הקנס - לעירייה פתרונים. אני מניח שמקרים כשלי יש למכביר ושאלתי היא כזאת: איך מתייחסים השופטים לסוגיה, האם הם נוטים לעמדת העירייה, עד כמה חיוני להיות מוצג ע"י עורך דין? ברור לי מאד שממש להוכיח שאני לא אשם אין אפשרות. מאידך לאף אזרח אין באמת שליטה על האשפה בדרכה מחוץ לביתו.
שלום רב,
החלטת לבקש להישפט בנסיבות שתיארת, הינה החלטה נכונה.
כאשר העירייה מבטלת דו"ח של שכן אחד על אותו בסיס עובדתי, בלי לנמק מדוע, יש מקום לטענה כי מדובר "באכיפה בררנית" של הרשות. זאת יש לטעון, לאחר התייחסות למכלול הראיות, איסופן על ידי העירייה, וגיבושן.
לשאלתך - הקנס אותו קיבלת מסתכם במאות שקלים, וסביר שייצוג משפטי יעלה יותר מגובהו. לשיקולך.
בברכה,
עו"ד דוד רבי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר