שלום רב, בשנת 2011 חוייבתי בסכום כפול עבור חובות חניה בעיריית ירושלים - במקביל לתשלום החוב באשראי, העיריייה גבתה סכום זהה מתוך חשבון הבנק שלי. רק לאחרונה גיליתי את זה ודרשתי לקבל את ההחזר יחד עם הפרשי הצמדה וריביות. הנחתי היא כי כשם שמס הכנסה מחזיר מיסי יתר ששולמו יחד עם ריביות שנצברו לאורך הזמן, כך גם העירייה מחוייבת. הרי אם אני הייתי מתעכב מ2011 עד היום הייתי צריך לשלם סכום אסטרונומי. לצערי העירייה החזירה לי את הסכום רק עם הפרשי הצמדה. האם יש חוק'ים/תקנות שמסדירים את הנושא והאם יש מה לעשות בעניין? תודה.
סעיף 6 לחוק הרשויות המקומיות (ריבית והפרשי הצמדה על תשלומי חובה) חל במקרה זה:
6. שילם אדם תשלום חובה שלא חב בו ביתר על הסכום שהוא חב בו (להלן – תשלום יתר) ולא הוחזר תשלום היתר תוך 30 ימים מיום שילומו, תחזירנו הרשות המקומית בתוספת הפרשים לפי שיעור העליה של המדד מן המדד שפורסם סמוך לפני יום שילומו של תשלום היתר עד המדד שפורסם סמוך לפני היום הקובע שלפני יום החזרתו; לא הוחזר תשלום היתר תוך 30 ימים מיום שהאדם ששילמו הודע בכתב לרשות המקומית שהתשלום שנגבה ממנו הינו תשלום יתר, תחזירנו הרשות המקומית בתוספת הפרשים לפי שיעור העליה של המדד כאמור ובתוספת ריבית צמודה בשיעור של 0.5% לחודש מיום שילומו של תשלום היתר עד יום החזרתו.
מקווה שזה יסייע.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר