בוקר טוב עו"ד וייסמן, רציתי לדעת האם אני יכולה להגיש בג"ץ נגד חברת אינטרנט וחברת הוט שלדעתי עושות יד אחת ומנסים לגבות כסף מלקוחות תוך מרמה? לפני כמה ימים התקשרו לאמי מהוט וביקשו להגדיל לה את מהירות הגלישה ללא עלות נוספת. אמא שלי לא מבינה כל כך באינטרנט, אבל הסכימה לאחר שכנוע, ובגלל שזה ללא עלות. כמה ימים אח"כ התקשרו אלי (בתה) מספקית האינטרנט וביקשו ממני 'רק' להוציא ולחבר מחדש את המודם על מנת לבצע התאמת מהירות. לאחר בירור התברר לי שהם מבקשים כסף עבור השינוי! האם ייתכן מצב שהוט עושה ללא עלות והחברה השניה מעלה מחירים, ואף אחד לא מסכים לחזור למצב הקודם למרות שברור לכולם שאמא שלי גולשת אולי שעה ביום בקושי, ולא זקוקה ל-30 מגה?? האם אני יכולה להגיש בג"ץ בעניין שיחייב את החברות בשקיפות מלאה מול קהל הלקוחות?
אתי שלום רב,
בג"ץ יושב בדיונים בעתירות כנגד רשויות המדינה וכלל לא כנגד חברות פרטיות כמו אלה שכנגדן יש לך טרוניה. מאחר וחברות הכבלים והאינטרנט פועלות על פי רישיון שמוענק להן על ידי המדינה והן בפיקוח משרד התקשורת (שהינו זרוע של המדינה) הרי שאם היה מדובר במחדל חמור של משרד התקשורת באי פיקוח על אותן חברות, אז ניתן היה אולי להגיש עתירה כנגד המשרד כאשר אותן חברות תקשורת פרטיות היו אף הן צריכות להיות צד בעניין.
מכל מקום, במקרה שאת מתארת נראה שאין מקום להגשת עתירה. כן שווה לקבל ייעוץ משפטי אישי ופרטני כדי לבחון האם בנסיבות המקרה הפרה מי מאותן חברות פרטיות הוראה כלשהי של הדין (והרי יש חוקים רבים שנועדו להגן על הצרכן כנגד גופים כאלה) או של הסכם עם הלקוחות.
לסיכום יתכן שיש מה לעשות כנגד אותה חברה אך אני ממליץ לא לעשות פעולה כלשהי ללא קבלת ייעוץ אישי וספציפי מעו"ד המתמחה בעניין.
בברכה,
יצחק וייסמן, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר