שלום, לפני כעשר שנים נתבעתי על ידי עמיגור ונדרשתי לפנות את ביתי, התביעה היא סבוכה אך בקצרה אומר כי עיקרה הייתה שחברת עמיגור שיקרה (ממש ככה) ואמרה כי אני לא גרתי מעולם בבית אמי ולכן אין לי זכויות לקנות את הדירה. אמי נפטרה ומאז מתנהל המשפט בו אני נדרשת להוכיח שאין לי אחות. אין לי כסף לעו"ד ואני משתמשת בסנגוריה ציבורית. לאחרונה פסק ביהמ"ש העליון כנגדי, והוצא צו פינוי לסלק אותי מהדירה. אני מרגישה שנעשה לי עוול חמור, ולא מבינה איך הגעתי למצב כזה. האם ישנה דרך לערער על ההחלטה? האם אני יכולה לערער בגין סנגוריה ציבורית שככל הנראה גרמה לי לנזקים?
אורה שלום,
אני מניח שההליך שאת מדברת עליו שהוביל בסופו של דבר למתן צו לפנותך מהדירה הסתיים בבית המשפט העליון ביושבו כבית משפט לערעורים אזרחיים ולא כבג"ץ.
בנוגע לעוול שנעשה לך, אולי כתוצאה מייצוג לקוי על ידי הסיוע המשפטי (הסנגוריה הציבורית היא הגוף המספק עו"ד שמייעצים למעוטי יכולת בנושאים פליליים והעניין שלך לא היה כזה, לא קיבלת, יש להניח, עזרה מהסיוע המשפטי האזרחי) הרי שאם יש לך טענה טובה, ביכולתך להגיש תביעה כנגד מי שייצג אותך- עו"ד הספציפי ואולי גם כנגד הסיוע המשפטי עצמו, בגין הרשלנות המקצועית.
פניה לבג"ץ כנגד משרד המשפטים- הגוף האמון על מערך הסיוע המשפטי, היה לה מקום רק אם הרשלנות הייתה חלק מהשיטה של הפעלת מערך הסיוע וקשה להניח שזה המצב / שטענה כזו תתקבל.
בכל מקרה נראה כי לא מדובר ב"ערעור", אבל לצורך מתן תשובה בעניין זה, ובכלל על מנת לייעץ לך, את חייבת לפנות לעו"ד בפניה אישית כדי להביא לידיעתו את כל הפרטים.
בברכה,
יצחק וייסמן, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר