כאשר אדם לוקח הלוואה ממלווה (בנקים, חברות אשראי) ומשעבד רכוש לטובת המלווה. אם המלווה פוחד שבמימוש השעבוד יירד שווי הרכוש, אבל קונה פוטנציאלי מסכים לחתום על אופציית מכר שתבטיח לו את מכירת רכוש החייב במחיר מסוים. מותר למלווה לחתום על אופציית מכר עם קונה פוטנציאלי כבר באותו היום שבו המלווה חותם עם הלווה על הסכם ההלוואה ? כשאני לוקחת הלוואה מהבנק והבנק מחתים אותי על משכנתא על הדירה, מותר לבנק באותו היום לחתום במקביל גם עם קונה פוטנציאלי על הסכם אופציית מכר שמבטיח את הבנק שבמידה והבנק יצטרך לעשות מימוש משכנתא (כי לא אחזיר את החוב לבנק) אז הכונס הנכסים של הבנק יהיה רשאי למכור רק לקונה מסוים ? האם מותר לבנק להגביל מראש את כונסי נכסים (אם הלקוח לא יחזיר את החוב לבנק) למכור לקונה מסוים (קונה פוטנציאלי לדירה שהבנק חתם איתו על הסכם אופציית מכר באותו יום שבו הבנק חתם איתי על הסכם המשכנתא) ? האם לנושה יש יכולת להגביל מכירה (שתבוצע על ידי נאמן בפש"ר או כונס נכסים) לקונה מסוים ? מותר לבנק להגביל מראש מכירה מכונס לקונה מסוים ?
שלום רב,
תיארת באריכות מצב מאוד מסוים, בו מלווה מתנה את מתן ההלוואה 'בערב' לרכישת הנכס הממושכן נשוא ההלוואה במחיר שלא יפחת מגובה הבטוחה על מנת להבטיח תשלום החוב במקרה בו הלווה לא יעמוד בתנאיי ההלוואה.
על פניו מדובר בהתנהלות תקינה, אך בכדי לענות על שאלתך יש צורך בקריאת הוראות ההסכם הספציפי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר